fbpx

Олександр Шевченко про легалізацію "євроблях": Влада хоче вчергове обдурити людей

Політика 21:52, 08.11, 2018

Прийнятий ВРУ законопроект, що знижує акцизи на розмитнення автомобілів, не вирішує так званої проблеми з "євробляхами".

В цьому переконаний народний депутат України Олександр Шевченко, пише Фіртка.

"Влада хоче вчергове обдурити людей. Просте і некорупційне рішення є – це законопроект №8208, який внесли депутати від УКРОПу ще в березні. Ми пропонували повністю скасувати ПДВ та інші платежі – замість цього встановити один-єдиний платіж – 500 євро мита. Наш законопроект заблокований владою. Натомість проект, який просунула влада, залишає все, як раніше  знову обдирання на тисячі євро українців, яких влада перетворила в жебраків і далі продовжує збиткуватися",  говорить Олександр Шевченко.

Нардеп каже, що згідно із "законопроектом влади" акциз при розмитненні нових і дорогих автомобілів буде значно зменшено, а для старих автомобілів залишиться майже на тому рівні, що і був.

"Це вкрай соціально несправедливо. Ми підготували поправки до законопроекту влади. На жаль, комітет відхилив ці поправки. Мотиви, напевно, як політичні, так і лобістські",  говорить парламентар.

Нагадаємо, сьогодні законопроект №8487 підтримали 250 народних депутатів. Проект закону вносить зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизом легкових авто. Акцизний податок для ввезених в Україну авто буде змінений. Базові ставки акцизного податку будуть наступними: для авто з бензиновим двигуном  50 євро, для авто на дизелі  75 євро.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: