fbpx

Олександр Шевченко: Відтермінування штрафів для "євроблях" – це тимчасове вирішення проблеми

Політика 13:26, 17.05, 2019

Відтермінування на три місяці накладання штрафів на власників нерозмитнених авто з європейськими номерами є перемогою суспільства. Про це заявив народний депутат від УКРОПу Олександр Шевченко.

"Вважаю, що це наша спільна перемога. Бо люди, які сьогодні прийшли під Верховну Раду, спонукали мене та інших депутатів до дій. Я поспілкувався з протестувальниками, переконав керівництво профільних комітетів, голову ВР і фракції в необхідності прийняття такого закону", – наголосив він, спілкуючись з власниками авто з єврономерами.

Водночас Олександр Шевченко переконаний, що такий хід не є вирішенням питання, а лише його відтермінуванням. Однак до парламенту ще торік було внесено законопроект, який може повноцінно вирішити цю проблему.

"У парламенті досі лежить поданий ще в березні 2018 року мій законопроект № 8208 ("Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку ринку транспортних засобів"), яким я запропонував встановити для всіх власників авто з іноземною реєстрацією єдину ціну на розмитнення – 500 євро", – пояснив він.

Укропівець також додав, що найближчим часом планує показати документ новообраному Главі держави.

"Уже з понеділка презентуватиму його президентові Володимиру Зеленському. Маю надію, що в майбутньому депутати таки підтримають законопроект, і ми матимемо чесні, прості, вигідні і зрозумілі правила легалізації автомобілів на "євробляхах" для всіх", – резюмував Олександр Шевченко.

Як відомо, 16 травня Верховна Рада підтримала законопроект № 8371, яким відтермінувала початок терміну дії Закону України, який мав би розпочати процедуру з притягнення до відповідальності та накладання штрафів за використання автомобілів з іноземною реєстрацією. Він мав набути чинності 24 травня. Тепер він набере чинності 24 серпня 2019 року.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: