fbpx

Олександр Шевченко взяв участь у міжнародній конференції, присвяченій темі екології

Політика 16:28, 18.09, 2018

Днями Львівський державний університет безпеки життєдіяльності приймав ІIІ Міжнародну науково-практичну конференцію "Екологічна безпека як основа сталого розвитку суспільства. Європейський досвід і перспективи".

Із доповіддю про особливості впливу туристично-рекреаційних комплексів на екологічну безпеку Карпатського регіону перед присутніми виступив народний депутат України Олександр Шевченко.

"Моя доповідь показала, що якщо вміло, системно і продумано розвивати туристичну інфраструктуру, то вона не шкодитиме екології. І забезпечить сталий розвиток та добробут території і людей, які на ній живуть. Але має бути чіткий майстер-план, детальне планування тих чи інших дій. Маємо робити так, аби жодним чином не зашкодити екології та наступним поколінням. Адже екологічна безпека – частина національної безпеки", – зазначив Олександр Шевченко.

Загалом у конференції взяли участь понад 200 учених, курсантів, студентів та науково-педагогічних працівників, які представляли 20 навчальних закладів та громадських організацій екологічного напрямку.

"Питання екологічної безпеки містить багато аспектів. Але ця конференція має багато секцій, які власне співпадають із пріоритетними питаннями. Результати цих наукових дискусій – актуальні і доречні зараз", – сказав заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Микола Кузьо.

Також на конференції були представлені сучасні винаходи та екопродукція. Усе – заради збереження екології та економії коштів. Учасник виставки Артем Ляшенко демонструє сучасну енергозберігальну лампу, яка живиться сонячною енергією:

"Ось таку лампу встановлюємо на опору. Вона має сенсор "день-ніч" і сенсор руху. Сонце заходить – ліхтар одразу вмикається. За нашими підрахунками, така лампа має окупитися за 3-4 роки".

У рамках конференції народний депутат України Олександр Шевченко також ознайомився із історією та специфікою роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: