fbpx

Олександр Шевченко: "Заради України у новому році маємо працювати з новими силами"

Суспільство 11:33, 03.01, 2018

Олександр Шевченко розповів про підсумки року та поділився думками, яким бачить 2018.

Народний депутат України Олександр Шевченко не тільки активний парламентар. Потужний менеджер, почесний директор найвідомішого туристичного комплексу України – країни "Буковель", меценат та ініціатор десятків різноманітних проектів: соціальних, культурних, спортивних, член партії "УКРОП" та просто людина, якій не байдуже, в якій країні ми живемо сьогодні та яку залишимо своїм дітям. 

Олександр Шевченко про рік, що минув, і перспективи:

"Сказати, що 2017 був важким, – це не сказати нічого. Найгірше, що старі клани в українській політиці, які вже два десятиліття грабують нашу країну, продовжують різними методами і надалі її нищити. Наша політична команда УКРОПу чітко заявила, що не треба боротись із антикорупціонерами, знищувати структури, які можуть подолати це ганебне явище. Ми підтримуємо створення антикорупційного суду. Бо кожен чиновник, який наважився порушити закон, не залежно від рангу, має відповідати за свої вчинки. Та, на жаль, здається, до конструктивних думок більшість політиків мало прислухаються. Натомість у країні практично не працює правоохоронна та судова гілки влади, чиновники вищого рангу втручаються у рішення Феміди.

В Україні і досі триває так звана АТО. А наші воїни гинуть на фронті. То ми дійсно не маємо шансів здолати ворога? Яке Ваше бачення?

Як подолати ворога? По-перше, не співпрацювати з ним. По-друге, не торгувати із ворогом. Для чого нам купувати нафтопродукти у Росії? Ми не виживемо без продуктів окупантів? Брехня. На схемах закупівлі нафтової сировини, енергоносіїв, в тому числі із ОРДЛО, вищі чиновники щодня наживаються на мільярди. Тільки країна, яка не співпрацює з ворогом, яка має потужну армію і сильну економіку, зможе гідно жити і процвітати.1

І в якій люди мають гідну зарплатню…

Так, в якій людина почуває себе вільно. Бо може нормально відпочити, купити дім і навіть відкласти заощадження. Не може суддя чи депутат мати у 30 разів більшу зарплатню, аніж мінімалка. Це неприпустимо. Вважаю, що заробітна плата має бути в середньому тисяча доларів. Тоді в Україні буде середній клас – міцна основа економіки.

Ви багато працюєте. І звісно, мало часу залишається для найдорожчих – родини. Яким цей рік видався для сім’ї Шевченків?

Родина – це моя опора в житті. Вдячний Богу, що подарував мені таких талановитих і розумних дітей. Донечка Ксенія у 2017 здобула титул "Міні-міс Європи". Вона разом із мамою готувалась до нього кілька місяців. Синові Олександру – 15. Він планує екстерном скласти шкільні іспити та вступити до вишу. Зараз визначається із майбутнім фахом. Дві старші донечки отримали потужну закордонну освіту. І їхній досвід буде потрібен в Україні для розвитку туристичної галузі, яка в нас тільки на початковому етапі. 2

На Вашу думку, що чекає на нас у 2018?

На жаль, легше не буде. Буде важче. Але в новому році маємо усі разом працювати задля збереження власної країни. Не думати тільки про себе. Це стосується особливо вищих чиновників. У нас звикли: купили, продали, втекли. А так не має бути. От над Буковелем ми з командою працювали довгі роки, аби він мав такий вигляд, який має зараз – став одним із кращих у Європі. У політиці дотримуюсь такого ж принципу: треба працювати, а не займатись популізмом. Покійний Любомир Гузар сказав: "Політика – це найвищий ступінь служіння людям". Поки ми з вами обиратимемо людей, які не знають цього принципу, змін не буде.3

Яким Ви бачите Івано-Франківськ?

Для розвитку рідного міста наша команда залучила дуже багато творчих та креативних людей. За допомогою інституту розвитку міста "Новий Івано-Франківськ", нашого благодійного фонду ми реалізовуємо десятки проектів. Мені вдалось залучити на округ з фонду соціально-економічного розвитку держбюджету майже 40 мільйонів гривень. А це відремонтовані школи, садочки, вулиці, спортивні об’єкти.

Що б хотілось побажати франківчанам?

Відповідальної і чесної влади. Без корупційних схем, прозорої і відкритої. Та знайте, що місто – це не влада. Це його жителі. Вірю, що ми з вами житимемо краще. Адже ми маємо потужний потенціал та готові до змін.

Україна у 2018. Що хотіли б побажати співвітчизникам у новому році?

Працювати не покладаючи рук. Якщо не розбудовувати свою країну, в якій людина має бути головною, в якій захочеться жити, яка буде безпечною і квітучою, ми її назавжди втратимо. Хотів би побажати всій Україні, щоб відбулось повне переосмислення наших дій і думок. Якщо ми поборемо себе, тоді здолаємо ворога. Не живімо чутками і "рожевими" мріями, а будьмо реалістами. Бажаю правильних та продуманих рішень. Давайте перестанемо звинувачувати, ненавидіти одне одного, а об’єднаємо зусилля заради спільної мети – єдиної України. З Новим роком та Різдвом Христовим!

 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: