fbpx

Новому прокурору області наказали очистити прокуратуру і ловити "велику рибу"

Суспільство 15:51, 16.07, 2016

Генпрокурор Юрій Луценко представив в Івано-Франківську нового прокурора області Олександра Стратюка.

Представлення нового очільника обласної прокуратури зібрало аншлаг – у залі були працівники прокуратури, керівники УСБУ, Нацполіції, журналісти, а громадські активісти  представники "Самооборони", ветеранських спілок учасників АТО та інші  чекали на вулиці. 

1

Саме представлення почалося з півторагодинним запізненням.

Новопризначеного прокурора області Олександра Стратюка представляли сам Генпрокурор України Юрій Луценко та керівник робочої групи внутрішньої безпеки ГПУ, яка відповідає за очищення прокуратури від корумпованих кадрів, Петро Шкутяк.

Юрій Луценко почав з того, що пояснив, чому звільнив обласного прокурора Владислава Братюка. 

"Я йому сказав: я не маю за що тебе звільнити, але й не маю за що подякувати",  зазначив Луценко.

У Франківській області Луценко не бачив "позитиву у правоохоронній системі". Навпаки, у 4 рази збільшилася кількість крадіжок, на 50%  розбійних нападів тощо. Окремо Луценко наголосив на збільшенні злочинів, пов'язнаих з вирубкою карпатського лісу. На його переконання, це свідчить про погану роботу Рожнятівської, Надвірнянської і Косівської районних прокуратур (при цих словах прокурори районів піднялися). 

"Більше 100 кримінальних проваджень досліджується понад півроку без результату. Чому? Що ви робите на своєму місці?"  звернувся Луценко до прокурорів.

"Бізнесу у прокуратурі не повинно бути. Хто з цим не погоджується, повинен піти,  наголосив Луценко.  Я гарантую, що всі, хто працює самовіддано, зроблять кар'єру. По дзвінках нікого не призначаю!"

Луценко сформулював завдання для новопризначеного прокурора області. Перше  зачистка прокуратури від корумпованих кадрів. Друге  почати "ловити велику рибу", тобто високопосадових корупціонерів в області. Третє  захищати громадський інтерес, співпрацювати з громадським сектором регіону. 

Перший підсумок роботи новопризначеного прокурора Івано-Франківщини Луценко обіцяє в кінці вересня.

"І вас, і вашу команду буду судити по результатах,  звернувся Луценко до прокурора.  Через два тижні чекаю від вас рішення по команді, через місяць звіт по чистці".

Олександр Стратюк коротко розповів свою біографію: його сім'я і дружина живуть у Києві, син  вже студент. Зазначив, що будинків і автомобілів не має. 

Перший прийом громадян Олександр Стратюк проведе вже у понеділок о 12 год.

Як писав КУРС, старший радник юстиції Олександр Миколайович Стратюк народився 6 квітня 1967 року в селі Жаврів Гощанського району Рівненської області, адвокат, працював у Києві, в органах прокуратури з 1994 р. З жовтня 2014 року працював на посаді заступника прокурора Харківської області. 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: