fbpx

Олексій Гнатковський та Галина Баранкевич запалили "медичні" Станіславські вечорниці. ФОТО

Культура 13:36, 10.02, 2019

У Франківську вшосте відбулися "Станіславські вечорниці" – спільна забава студентів та викладачів Івано-Франківського національного медичного університету.

Для всіх учасників вечорниць подбали про пісенники. Ведучою у ролі ґаздині та головною співачкою Станіславських вечорниць була акторка облмуздрамтеатру Галина Баранкевич, вона ж – цьогорічна випускниця фармацевтичного факультету ІФНМУ. У ролі ґазди вечорниць був актор драмтеатру Олексій Гнатковський.

За традицією влаштували виставку майстрів та майстринь університету. Медики представляли свої хобі – кераміку, вишивку, намиста з бісеру.

"Дуже важливо відроджувати наші українські традиції, – зазначив ректор Микола Рожко у вітальному слові. – У цей непростий час, коли бійці на Сході захищають незалежність країни, важливо поширювати і відтворювати все українське, щоби наступні покоління розуміли, заради чого все це. Тому й організовуємо такі заходи, заохочуємо молодь. Тож нехай цей вечір для всіх нас буде особливим і святковим".

І справді, для багатьох вечорниці стали особливими.  П’ятикурсник Володимир Жилюк виступив на вечорницях у складі чоловічого тріо та з аматорським фольклорно-етнографічним колективом "Дністрові дзвони", який приїхав на вечорниці з Тлумацького району. Особливо присутніх розвеселили пісні "І хочеться і колеться", "Ти – капуста, я – розсада", "Кури ж мої, кури",

Відомий студентський гурт "Чорнобривці" у складі студентів-іноземців Бома Дасо та Срінівасана Сашанка, з Айдан Мамедовою виконали жартівливу українську народну пісню "Ти до мене не ходи".

Ансамбль "Дружба" презентував "Гуцулку" і навчав присутніх танцювати "коломийку". 

Також протягом вечора прозвучало кілька пісенних прем'єр авторства музичного керівника відділу освітньо-виховної роботи ІФНМУ Іванни Мошури (творчий псевдонім – Іванна Доля). Виконали їх Галина Баранкевич та солістка обласної філармонії Оксана Романюк.

"Я вкотре переконалася, що наш університет вміє добре і працювати, і бавитися. Ми сильні в науці, прогресивні в освіті, розбудовуємо університет, а також вміємо добре організовувати святкові заходи", – поділилася своїми враженнями декан фармацевтичного факультету доцент Ірина Федяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: