fbpx

Ольга Богомолець оприлюднила потенційні "прайси" на медпослуги

Здоров'я 16:14, 23.10, 2017

Голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець запропонувала ознайомитися з "прайсами", розрахованими трьома великими медичними закладами для затвердження МОЗ.

Документи Ольга Богомолець виклала у мережі. Оприлюднити "службову" інформацію її спонукав величезний резонанс, який викликала публікація частини майбутніх потенційних розцінок на медичні послуги після впровадження "медреформи" МОЗ.

"До мене почали масово звертатися люди з проханням оприлюднити весь перелік платних послуг, які в мене є в наявності", – розповіла на своїй сторінці у Фейсбук Богомолець.

Голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я виклала в мережу всі "прайси", розраховані трьома великими медичними закладами для затвердження МОЗ.

"Тепер кожен може ознайомитися з сумами, які йому потенційно доведеться підготувати, щоб сплатити за лікування в разі наявності якоїсь із зазначених хвороб.

Що з цього буде сплачувати держава, а що сам пацієнт – досі невідомо, оскільки перелік послуг, які буде оплачувати держава, МОЗом поки що не оприлюднений.

Слід мати на увазі, що в майбутньому ціни переглядатимуться з урахуванням рівня інфляції та зростання курсу долара, згідно з положенням нової "медреформи", – пише Ольга Богомолець.

"Судячи з профілю захворювань у прайсах, це можуть бути копії документів (або їх прототипів, або їх підробок) з наступних установ НАМН України: 1-й пакет: інститут ім. Амосова, 2-й пакет: інститут ім. Шалімова, 3-й пакет: інститут ім. Стражеска", – коментує Олексій Суховій.

Тим часом, як писав КУРС, у МОЗ спростовують міфи, якими лякають пацієнтів після прийняття медреформи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: