fbpx

Ольга Галабала пропонує створити в облраді міжфракційну групу "Жінки Прикарпаття"

Політика 11:27, 22.01, 2019

Чи існують в Україні проблеми з правами жінок і чи має жіноче представництво бути більшим в Парламенті та Уряді. Такі питання керівник фракції "ВОЛЯ" в Івано-Франківській облраді, одна із членів Ради партії "ВОЛЯ" Ольга Галабала порушила на своїй сторінці у фейсбук та запропонувала створити в облраді міжфракційну групу "Жінки Прикарпаття".

"Про ті проблеми, з якими щодня мають справу жінки, не прийнято говорити голосно. Це не теми політичного мейнстріму. Жінки якось живуть з ними, як з належним, – пише Галабала,  Побив чоловік – "та нічого, переживу"; менша зарплата на роботі, ніж в чоловіків,  "значить, не достатньо розумна"; працюю по 8 годин на роботі і потім все роблю вдома  "ну така жіноча доля". 
 
Відтак жінки партії "ВОЛЯ" зустрілися разом, аби почати вирішувати проблеми, про які не прийнято говорити вголос, зокрема йдеться і про формування громадської організації з надання психологічної допомоги жінкам усієї України.
 
"А якщо жінка має дитину-інваліда, сама виховує двох чи трьох дітей, не може дитину ні в садок влаштувати, ні забезпечити якісне лікування, то це повністю її проблеми, з якими жінка справляється, зціпивши зуби", – йдеться у дописі Галабали.
 
Підтримує Ольгу Галабалу і колега по фракції Марія Рудик. Депутат переконана, жінкам час усвідомити, що ніхто не вирішить їхніх проблем краще, аніж вони самі.
 
"Ми живемо в час, коли жінкам варто зрозуміти, якщо вони хочуть якісних змін у різних сферах діяльності держави, треба бути активнішими, включатися в політичні процеси, лобіювати ці зміни. Потрібно діяти. Якщо ми вже рівняємось на Європу, подивіться, скільки жінок там представлено в органах місцевої влади, парламентах", – говорить депутат від "ВОЛІ". 
 
Відтак Марія Рудик зазначає, що є чимало проблемних сфер, де жінка може спрацювати якісніше. Йдеться про коло питань, які стосуються сім’ї, освіти, медицини та протидії насильству в сім’ї.
 
"Звичайно, працювати над вирішенням цих питань потрібно і чоловікам, і жінкам разом. Однак найефективніше це зможе вирішити той, кого це стосується в першу чергу", – каже Рудик.
Як приклад депутат навела активну позицію матерів, чиї діти навчаються в одному із садочків Богородчанського району.
 
"Ми разом із ними підняли проблему неякісного харчування дітей у садочку. Після звернення до відповідних служб було проведено ряд перевірок та виявлено серйозні порушення. За це звільнили конкретних працівників та начальника районного управління освіти. Ставши на захист своїх дітей, вони проявили себе як справжні лідери, здатні домогтися змін та покращення", – розповіла Марія Рудик.
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: