fbpx

Олігархи прикриваються МВФ, щоб збільшувати ціни на газ для українців, – Дерев’янко. ВІДЕО

Суспільство 14:03, 29.05, 2018

У збільшенні ціни на газ для українців зацікавлені в першу чергу олігархи, які є співвласниками великих газових родовищ.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу Newsone.

Він повідомив, що з 17 млрд метрів кубічних газу, необхідних для громадян України, власного видобутку є 16 мільярдів кубометрів. При цьому собівартість видобутку українського газу складає 3,5 тисячі гривень за тисячу кубометрів.

"Тобто нам бракує 1 млрд кубометрів газу для того, щоб покрити всю потребу", – зауважив нардеп.

На переконання Дерев’янка, в першу чергу зацікавлені в тому, щоб українці платили більше, саме олігархи.

"В цьому в першу чергу зацікавлені ті, хто є співвласниками великих газових родовищ. Це Пінчук, Ахметов, Коломойський, Порошенко. Це ті олігархи, які впливають на прийняття рішення через своїх посіпак, які сидять в уряді і у Верховній Раді", – заявив політик.

"Формально вони прикриваються вимогою МВФ, але реально вони самі почали впроваджувати таку політику, коли говорять про те, що громадяни України повинні платити за європейськими цінами. Якби громадяни України за 4 роки почали отримувати хоча б середні європейські доходи, то, звісно, середньоєвропейські витрати за газ не так би сильно било по кишені кожного українця. Але все складається навпаки", – підсумував Дерев’янко.

Нагадаємо, голова Нацкомісії України, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк заявив, що ціна на газ для населення в Україні може зрости на 60–70%. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: