fbpx

Олланд, Меркель і Путін домовилися про припинення вогню на Донбасі з 1 вересня – Єлисейський палац

Суспільство 07:34, 30.08, 2015

Президент Франції Олланд і канцлер ФРН Меркель провели сьогодні телефонні переговори з президентом РФ Путіним, щоб підбити підсумки стану виконання заходів, ухвалених у Мінську, і домовилися про всеосяжне припинення вогню, починаючи з 1 вересня.

Про це йдеться в офіційній заяві Єлисейського палацу за результатами телефонних перемовин лідерів трьох країн, повідомляє Укрінформ.

"Вони рішуче підтримали заклик до всеосяжного припинення вогню, починаючи з 1 вересня, у зв'язку з початком наступного тижня навчального року. Вони підкреслили, що дотримання режиму припинення вогню є необхідністю для підтримки стабільної ситуації серед цивільного населення на сході України і зобов'язанням, встановленим мінськими домовленостями", – наголошується у заяві.

У Єлисейському палаці також зауважили, що Олланд, Меркель та Путін підтвердили свою "прихильність Нормандському формату та процесові (мирного врегулювання,  Авт.), який можливо досягнути лише шляхом регулярних контактів у цьому контексті".

Лідери трьох країн нагадали, що ефективний процес виведення важких озброєнь і озброєння калібром менше 100 мм повинен бути завершений якомога швидше.

"Вони також відзначили роль ОБСЄ, яку організація відіграє на всіх рівнях для врегулювання цієї кризи. Спостерігачі, що працюють на місцях, повинні мати можливість вільно виконувати свої обов'язки",  підкреслюється в документі.

Глави держав і уряду також обговорили підготовку виборів в Україні. Ці вибори будуть важливим кроком у реалізації Мінських угод, наголосили в Єлисейському палаці.

"Результати засідань, що відбуваються в рамках робочих груп (Тристоронньої контактної групи з врегулювання на Донбасі,  Авт.) повинні чітко узгоджуватися та досягати домовленостей про умови проведення виборів, які відбуватимуться в рамках українського законодавства і з дотриманням міжнародних стандартів",  наголосили в Парижі.

Президент Франції, канцлер Німеччини і президент Росії відзначили, що нова зустріч на вищому рівні у Нормандському форматі може бути проведена найближчими тижнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: