fbpx

Оновлення та розробка схем планування території області фінансуватимуться за рахунок районних бюджетів

Економіка 14:06, 13.06, 2014

Містобудівним законодавством встановлено, що схема планування території області є першоосновою для розроблення системи стратегічних, прогнозних та програмних документів з питань здійснення регіональної політики.

На виконання проектних робіт з розробки Схеми планування території області в обласному бюджеті на 2014 рік передбачено кошти у сумі 600 тис. грн. та запланована розробка розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту і містобудівна цифрова карта, яка складатиме базовий інформаційний ресурс системи містобудівного кадастру області.

Триває розробка схеми планування територій Надвірнянського та Верховинського районів, на стадії доопрацювання схема території Косівського району. Завершено розробку основних креслень схеми планування території Богородчанського району.

На цей час на території області в стадії оновлення перебувають генеральні плани для 7 міст, 6 селищ міського типу та 44 сільських населених пунктів.  

На засіданні колегії департаменту будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури ОДА було прийнято рішення встановити, що основні джерела фінансування робіт з розробки схем планування територій районів є місцеві програми оновлення містобудівної документації та програми містобудівного кадастру, на що передбачити кошти в районних бюджетах.

Загалом схема планування території Івано-Франківської області – це ресурс, який схематично у цифровому варіанті створить основу для впровадження інвестиційних проектів, особливо на територіях, які знаходяться за межами населених пунктів, та забезпечить прозорість у вирішенні містобудівного освоєння підвідомчих територій в межах області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: