fbpx

Дитячий майданчик на Валах у Франківську оновили за екологічними стандартами

Суспільство 13:27, 13.07, 2015

Реконструкція дитячого ігрового майданчика в середмісті Івано-Франківська зроблена з дотриманням екологічних принципів у рамках міського конкурсу проектів активістами громадської організації "Мами Прикарпаття".

Умовне відкриття оновленого майданчика на вулиці 2000-річчя Різдва Христового відбудеться завтра, 14 липня, о 18.00. З нагоди завершення робіт їх ініціатори, "Мами Прикарпаття", влаштовують дитяче свято. Для дітей передбачили конкурси з призами, ігри, розваги та солодкі подарунки.

"Багато мамів скаржилися на дитячий майданчик на Валах – тут було жахливе болото під ногами, поламані ігрові елементи. Тому "Мами Прикарпаття" вирішили дати нове життя саме цьому дитячому майданчику", – розповіла голова громадської організації Мар’яна Вершиніна.

З ідеєю оновити майданчик і змінити покриття подалися на міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Оскільки участь у конкурсі передбачала власний внесок, то активісти взялися залучити додаткові кошти та матеріали.

"Підприємець Тарас Виноградник погодився надати щебінь. Андрій Шуневич також надав велику частину сипучих матеріалів і апарат, яким утрамбували покриття. Набільша матеріальна допомога надійшла від франківців Віталія Гоголя і Тетяни Гоголь, яка, до речі, невдовзі стане мамою, – вони закупили соснову кору для покриття майданчика. Також коштами допомогли містяни Руслан Марцінків та Сергій Гвоздик. А коштами з депутатського фонду підсобили Ігор Росипайло та Сергій Борзов. Спроектували оновлений майданчик Анна Бажан та Ярема Стецик",  дякує від франківських мам Мар’яна Вершиніна.

Активістка відзначила найголовніше – на оновленому дитячому майданчику більше не буде болота в дощові дні.

"Ми зняли верхній шар ґрунту і зробили подушку зі щебеню. Під щебенем є дренаж, який веде до дренажної ями,  це щоби не було вологи і болота. Верхній шар, як і належить, утрамбували і поверху викладаємо сосновою корою, бо вона екологічна і м’яка, та дрібними камінцями. Ще ми встановили нову пісочницю, відремонтували поламані гойдалки, почистили і помалювали всі ігрові елементи. Встановили ще одну лавку та оновили стіну Палацу Потоцьких",  описала зроблене Мар’яна.

Наразі це перший дитячий майданчик з природним екологічним покриттям у Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: