fbpx

ООН оцінила щорічний обсяг хабарів у світі в $1 трильйон

Суспільство 12:51, 10.12, 2017

Так, за даними Програми розвитку ООН (ПРООН), пов'язані з корупцією в країнах втрати перевершують обсяги офіційної допомоги на цілі розвитку у 10 разів.

Щорічний обсяг хабарів у світі оцінюють у розмірі $1 трлн, ще $2,6 трлн світова економіка втрачає через корупційну діяльність.

Про це йдеться в повідомленні Центру новин ООН 9 грудня – у День міжнародної боротьби з корупцією. За даними Програми розвитку ООН (ПРООН), пов'язані з корупцією в країнах втрати перевершують обсяги офіційної допомоги на цілі розвитку в 10 разів.

"В ООН нагадують, що хабарництво – це серйозний злочин, що підриває соціально-економічний розвиток будь-якого суспільства. Жодна країна, жоден регіон не застрахований від корупції", – ідеться в повідомленні.

Станом на січень 2017 року Україна посіла 131-шу позицію в складеному Transparency International рейтингу "Індекс сприйняття корупції". У дослідженні, проведеному компанією Ipsos MORI за замовленням аудиторської фірми Ernst & Young у квітні 2017 року, Україна опинилася на першому місці за рівнем сприйняття корупції серед 41 країни Європи, Близького Сходу, Індії та Африки.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: