fbpx

Опалення можуть включити раніше анонсованого 1 листопада

Економіка 12:09, 20.10, 2014

Батареї в оселях українців стануть теплими, щойно середньодобова температура надворі протягом трьох днів триматиметься нижче за вісім градусів тепла. Опалення можуть включити навіть раніше анонсованого 1 листопада.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в ефірі ICTV, передає прес-служба Кабміну. 

"Путін хоче заморозити нас. Путін заморозить таким чином Донецьк і Луганськ, тому що у нас технічно не буде можливості навіть постачати туди газ. І він через цей шантаж, який є у стінах Кремля, і через бажання повернути Україну в свою сферу впливу буде робити все для того, щоб відірвати нас від Європи. Не вийде. Вистоїмо, пройдемо зиму", – запевнив Яценюк.

Він нагадав, що "Росія нам відрізала фактично постачання газу з 16 червня. І тому ми вперше за 23 роки переключили придбання газу з Росії на Європейський Союз. 60% газу, який ми купували раніше в Російської Федерації, зараз ми закуповуємо у наших європейських партнерів".

Нині в українських газосховищах – 16,7 мільярда кубометрів блакитного палива. Не вистачає ще п'ять мільярдів, "щоб пройти зиму в стандартній процедурі".

Водночас уряд затвердив план заходів щодо скорочення споживання газу в Україні до 2017 року. План визначає короткострокові та середньострокові заходи для скорочення споживання газу підприємствами теплопостачання, промисловими споживачами, бюджетними установами, організаціями та населенням.

Нагадаємо, з початку цього року споживання газу в Україні скоротили на 16%. Тим часом сьогодні, 20 жовтня, має відбутися чергова тристороння зустріч щодо ціни на російський газ для України та взагалі відновлення постачань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: