fbpx

Опоблок хотів скасувати закон про люстрацію суддів, – Дерев'янко

Політика 17:17, 12.11, 2015

Комітет з питань запобігання і протидії корупції визнав корупціогенним законопроект № 3407 "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" та рекомендував парламенту відхилити його.

З відповідною ініціативою виступив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко під час засідання комітету.

Про це повідомляє прес-служба нардепа.

"Зараз величезна кількість справ, розглянутих Тимчасовою спеціальною комісією щодо перевірки суддів, знаходяться у Вищій раді юстиції і хтось дуже зацікавлений в тому, щоб скасувати цей закон, і щоб всі ті матеріали, які були напрацьовані, а більше 46 таких справ ще не розглянуто Вищою радою юстиції, втратили чинність і так само були скасовані", – обурився парламентар.

Дерев'янко підкреслив, що судді, які своїми неправосудними рішеннями порушили присягу судді і прислуговували режиму Януковича, можуть залишитися непокараними.

"Цей закон може містити корупційне підґрунтя на етапі його підготовки і реєстрації, оскільки фактично таким прихованим способом покликаний допомогти суддям уникнути розгляду матеріалів щодо них у Вищій раді юстиції",  вважає депутат від "ВОЛІ".

Нагадаємо, метою прийняття закону "Про відновлення довіри до судової влади" було утвердження в суспільстві верховенства права та законності, відновлення довіри до судової системи України, звільнення з посад осіб, які виносили рішення, спрямовані на обмеження конституційних прав і свобод громадян, у тому числі на участь у мирних зібраннях або у зв'язку з участю у мирних зібраннях, зниження рівня корупції в системі судів загальної юрисдикції.

Нагадаємо, законопроект №3407 "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" за авторством депутата від Опозиційного Блоку Дмитра Шпенова було зареєстровано в парламенті 5 листопада 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: