fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Організатору рафтинг-туру, який дав для перевезення туристів непристосований автомобіль, одягнуть електронний браслет

Організатору рафтинг-туру, який дав для перевезення туристів непристосований автомобіль, одягнуть електронний браслет

Суспільство 17:10, 08.05, 2019

Суд обрав запобіжний захід голові ГО "Федерація рафтингу Прикарпаття" Віктору Кавацюку. Чоловік організовував рафтинг-тур для туристів з Білорусі, які 6 травня на вантажівці перекинулись у Чорний Черемош. В результаті аварії 3 туристів загинули, ще 9 потрапили до лікарні.

Віктор Кавацюк проживає у селі Мишин Коломийського району, приватний підприємець, у Бистреці будує човникову станцію. Проживає з дружиною, має двох дітей. 
 
1
 
У суді прокурор зазначив, що Віктор Кавацюк взяв у сина автомобіль, найняв водія – Володимира Токарчука – і доручив йому відвезти туристів до місця сплаву, при цьому він знав, що автомобіль не обладнаний для перевезення людей. 
 
Водій у стані алкогольного сп'яніння не справився з керуванням, вчинив ДТП – автомобіль впав у річку. В результаті ДТП троє туристів загинули.
 
За словами прокурора, Кавацюк вчинив злочин середньої тяжкості ("Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації"), який передбачає позбавлення волі до п'яти років. Просив суд обрати для Кавацюка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Адвокат Віктора Кавацюка у суді зазначив, що ст. 287 ККУ, за якою обвинувачують Кавацюка, передбачає і м'якші запобіжні заходи. Кавацюк, за його словами, раніше не судимий, алкоголь і наркотики не вживає, бере активну участь у житті села. Має двоє неповнолітніх дітей 5 і 9 років. Тому просив суд обрати для підзахисного запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання або домашній нічний арешт.
 
Віктор Кавацюк у суді сказав, що був особисто знайомий зі старшим групи. Вони до нього приїхали.
 
Туристам, які зараз у лікарні, потрібна допомога, і начебто ніхто, крім нього, не може їм допомогти, оскільки у них тут немає ні родичів, ні знайомих. Просив суд застосувати запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою. 
 
Прокурор все ж наполіг на обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, вважаючи, що на волі Кавацюк схилятиме свідків свідчити на його користь.
 
Суддя Олена Татарінова ухвалила призначити Віктору Кавацюку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кавацюк повинен здати паспорти та носити електронний браслет.
 
Годиною раніше суд обрав запобіжний захід Володимиру Токарчуку, який їхав за кермом вантажівки ГАЗ 66, яка з білорусами перекинулася у Чорний Черемош. Токарчук чекатиме рішення суду у СІЗО.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: