fbpx

Оркестру Івано-Франківської обласної філармонії присвоїли статус академічного

Культура 10:05, 11.01, 2018

Зміна у статусі для музикантів означає не лише визнання, а й підвищення зарплати.

Симфонічному оркестрові Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк присвоїли статус академічного.

За словами міністра культури, який був присутній на урочистостях з цієї нагоди, новий статус для творчого колективу означає не лише визнання на національному рівні високих професійних якостей, а й зростання оплати праці, пише ZIK.

Довідково. Симфонічний оркестр створений у 2008 році. Його учасники – випускники, студенти та викладачі музичних закладів Івано-Франківська, Львова, Києва, Харкова та Одеси.

У 2016-2017 роках симфонічний оркестр обласної філармонії став учасником Міжнародного фестивалю карильйонного і дзвонового мистецтва, Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону "Карпатський простір" та фестивалю "PORTO FRANKO" за участю солістів І. Недеви (скрипка, Болгарія), Е. Нільсен (фортепіано, Данія).

Спільно з сестрами Тельнюк реалізовано проект "Наш Шевченко", з Богданою Півненко – "Ми діти твої, Україно".

На базі симфонічного оркестру відбувся Всеукраїнський конкурс молодих вокалістів імені Ірини Маланюк. У рамках святкування 25-річчя Незалежності України реалізовано мистецький проект "Симфонія Волі", концерти відбулись у Городенці, Долині, Калуші, Коломиї та Львові.

Оркестр виступив у Львові на Міжнародному книжковому форумі видавців, взявши участь у благодійній акції "Третій вік: задоволення від читання" з концертом, організованим спільно з сестрами Тельнюк. У липні минулого року колектив взяв участь у ІІІ Міжнародному фестивалі оперного мистецтва та класичної музики "Опера в мініатюрі" (Кам’янець-Подільський). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: