fbpx

ОСББ "Китайська стіна" зняло свій проект з програми "Бюджет участі" заради встановлення інклюзивного майданчика

Суспільство 08:41, 31.05, 2018

Автор одного з проектів цьогорічної програми "Бюджет участі" ОСББ "Китайська стіна" зняв з голосування свій проект.

Мета такого рішення дуже благородна – дати можливість виграти проекту, що створить дитячий майданчик з інклюзивними спорудами. Це дасть змогу діткам з інвалідністю соціалізуватися та безпечно гратися з ровесниками. Проект подав отець монастиря Святого Йосифа Львівського провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя Андрій Цікало.

Як розповідає авторка проекту, що знявся, Оксана Іванюк, з початку створення ОСББ "Китайська стіна" мешканці мріяли зробити свій будинок на вулиці Хоткевича, 54 одним з найкращих у місті. Для цього вони здійснили багато, й черговим кроком на шляху до цієї мети повинна була стати заміна дашків над під’їздами, щоб зробити їх безпечними та сучасними. Тому вирішили взяти участь у міській програмі "Бюджет участі". Мешканці були активними й за половину того часу, що відвели на голосування, проект набрав понад 500 голосів.

Проте враховуючи соціально важливу складову проекту монастиря, було прийнято рішення про зняття проекту ремонту дашків з конкурсу на користь ідеї отця. Депутат від округу Стефан Магас розповів, що рішення було непростим, адже довелося пояснювати людям, які так активно голосували, чому пішли на такий крок.

Також мали бесіду й з отцем Андрієм Цікалом, коли повідомили його про своє рішення. Далі розмовляли з міським головою Русланом Марцінківим, після чого 29 травня проект зняли з голосування. Всі ті, хто голосували, зможуть проголосувати повторно за один з тих проектів, які є, адже їхні голоси анульовано.

Депутат міської ради Стефан Магас та автор проекту Оксана Іванюк закликають всіх тих, хто підтримував їхній проект, проголосувати за створення інклюзивного майданчика. Адже ніколи не пізно творити добро!

До слова, ОСББ "Китайська стіна" вже брало участь у програмі "Бюджет участі". Минулого року вони облаштували поруч з будинком майданчик для найменших мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: