fbpx

Ощадбанк даватиме кредити приватним господарствам на "зелену" енергетику

Економіка 08:30, 18.04, 2018

В рамках нової програми можна буде отримати кредит на купівлю обладнання, що виробляє енергію з сонця, води та вітру.

Ощадбанк запускає нову програму кредитування для фізичних осіб "Зелена енергія". Банк надаватиме кредити на придбання та встановлення обладнання, що виробляє енергію з альтернативних видів енергії.

Йдеться про сонячні електростанції, сонячні панелі, сонячні батареї, теплові насоси, вітрові станції та генератори, а також матеріали та обладнання до них.

"На хвилі дедалі більшого використання відновлюваної енергетики в країні все більше домогосподарств переходять на "чисту" електроенергію. Маючи успішний досвід реалізації урядової програми енергоефективного кредитування, Ощадбанк розробив продукт "Зелена енергія" для приватних домогосподарств. Очікуємо на значний попит, адже Україна вже має значні здобутки у сфері альтернативної енергетики. Зокрема, з 2015 року "зелений" тариф прив’язано до євро, завдяки чому домогосподарства можуть продавати надлишок виробленої електроенергії і повертати вкладені у проект кошти без урахування інфляції", – зазначив заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн.

Раніше в Держенергоефективності заявляли, що торік сонячні електростанції встановили вдвічі більше приватних домівок, аніж в 2016 році. Загалом нині енергію з сонця виробляють в 3010 домогосподарствах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: