fbpx

Особливості планки примикання

Суспільство 17:01, 15.08, 2018

Покрівельна система складається з багатьох важливих елементів. У рейтингу цих деталей не останнє місце займають планки.

Планки виконують функцію ущільнювачів у місцях, де покрівля стикується з комином, мансардними вікнами, вентиляційними каналами, системою водостоку. Також планки для покрівлі від фінської торговельної марки Ruukki, що їх можна замовити на сайті https://www.ruukki.com/ukr/для-споживачів/продукти/аксесуари-для-покрівлі/планки, додають даху естетичності.

 

Поняття планки примикання

Під час монтажу покрівлі та додаткових аксесуарів потрібно враховувати одне важливе правило: планки мають бути виконані з того ж матеріалу, що й сама покрівля. Розрізняють наступні різновиди цих елементів:

  • карнизна планка;
  • лобова планка;
  • планка примикання;
  • торцева планка;
  • планка єндова.

Особливої уваги в цьому списку заслуговує планка примикання. Вона являє собою куточок зі сторонами різних розмірів. Така планка виконується із залишків м’якого покрівельного матеріалу, але також на ринку можна зустріти ці елементи, виготовлені з оцинкованої сталі. Встановлювати планку примикання потрібно на прямокутних поверхнях типу пічних труб чи вентиляційних шахт. Основна функція – запобігання руйнування даху через попередження потрапляння вологи в місця стикування покриття з пічними трубами та стінами.

Планки примикання можуть бути верхніми та нижніми. Вироби першого типу майстри мають встановлювати на покрівлю там, де стикується дах та труба. Значну частину цього елемента потрібно завести під покрівлю. Таким чином, вода не буде потрапляти на утеплювач та дерев’яну обрешітку. В той же час нижні планки примикання необхідно монтувати безпосередньо на покрівельне покриття на зворотному зламі даху біля нижньої стінки труби.

 

Монтаж планки примикання

Для монтажу планки примикання знадобляться молоток, електроінструмент (достатньо болгарки чи шуруповерта), плоскогубці, лінійка чи рулетка, покрівельний ущільнювач, герметик на силіконовій основі, цвяхи та саморізи. Спочатку треба виміряти товщину планки. Виріб має бути не товще основної покрівлі. Спеціалісти радять підбирати планку товщиною до п’яти міліметрів. Такі елементи гнучкі й можуть прийняти потрібну форму.

Ще одна корисна порада – потрібно дуже ретельно промити водою штроби, що зроблені в цегляній стіні. Таким чином, можна не допустити скупчення пилу, який завадить зчепленню основи та силіконового герметика. Взагалі всі матеріали, враховуючи гідроізоляцію, слід наносити лише на сухі поверхні.

В Інтернеті нині можна знайти детальні інструкції встановлення планки примикання та інших подібних елементів. Головне – підібрати дійсно якісні вироби.

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: