fbpx

Остання надія зберегти сім'ю: у Яремчі реалізують унікальну програму для родин учасників АТО з дітьми

Суспільство 19:18, 03.06, 2019

Проект "Родинна реабілітація учасників АТО", в якій беруть участь тато, мама та діти віком від 6 до 15 років, уже четвертий рік проходить на Прикарпатті.

Ця унікальна авторська психологічна програма була розроблена для родин з досвідом війни і започаткована в 2015 році Ольгою Чуко  головою Благодійного фонду "Міжнародна Асоціація Підтримки України". Реалізується без державної участі, започаткована МАПУ та спільнотою однодумців (канадськими, німецькими та словацькими колегами).

Проект проходить в Яремчі, живуть у будиночку братів-монахів редемпторисітв, розповіла журналістка Оксана Кваснишин. Для родин організовують психологічні заняття, тренінги, мандрівки, екскурсії, дуже смачно годують стравами гуцульської кухні. Вільної хвилини майже немає. Заняття переплетені з активним відпочинком від 7 ранку і до пізнього вечора. 

Наразі там займаються з 12 родинами з усієї України. До кінця року у Яремчі заплановано ще 4 таких хвилі реабілітації – загалом приймуть понад 200 осіб.

З 2015 по 2019 рік психологічний супровід в Яремчі отримали понад 1260 ветеранів. Їхні сім'ї були на грані розлучення і дуже багато родин використали цю можливість як останню надію зберегти сім'ю. І все вдалося – завдяки програмі чоловіки міняються, у родину приходить спокій, чоловік та дружина вчаться слухати одне одного, дітей виводять зі стресового стану. Людей вчать повертатись до мирного життя.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: