fbpx

Цікава лектура і добра музика: як змістовно провести вихідні у Франківську

Стиль життя 08:00, 24.11, 2018

Перш ніж перейти до огляду, нагадаємо, що саме на сьогодні, четверту суботу листопада, припадає День пам’яті жертв голодоморів. Не забувайте минуле та вшануйте історію, запаливши свічку пам’яті. А відпочинок цього тижня КУРС рекомендує культурний: філософські розмови, вистави, музика.

Вшанувати пам’ять жертв голодоморів

Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні. В Івано-Франківську з цієї нагоди теж заплановано ряд заходів, до яких можна приєднатися.

Зокрема, з 10 години впродовж дня на Вічевому майдані буде тривати громадянська акція "Хліб життя". О 16 годині тут розпочнеться віче-реквієм, після якого громада вирушить ходою до Меморіального скверу, де відбудеться панахида за жертвами голодоморів в Україні.

Нагадаємо, у четвер франківці долучилися до акції "Запали свічку пам'яті" – міжнародної естафети, яка проходить до 85-ї річниці Голодомору в Україні. До акції долучилася понад сотня молодих людей.  

1

 

Осягнути таємниці Крішнамурті

Спеціально для "мудрагелів" з Івано-Франківська професор філософських наук Ігор Карівець проведе лекцію про таємниці Крішнамурті.
Джидду Крішнамурті (1895-1986) – один із найвідоміших духовних мислителів ХХ ст.
Його співрозмовниками були як прості люди, такі і знані письменники й політики: Олдос Гакслі, фізик Девід Бом, прем’єр-міністри Індії Джавагарлал Неру та Індіра Ґанді, дослідник міфології Джозеф Кемпбел, філософ Екгарт Толле, Діпак Чопра та інші.
Його філософська система містить мотиви як східного світовідчуття (адвайти та дхарми-вінаї – вчення Будди), так і західного раціоналізму.

2

Де: книгарня "Є", вул. Незалежності, 31.

Коли: 24 листопада, 16:00.

Ціна: безкоштовно.

 

Послухати подільський лаундж

Вечір суботи можна провести у добрій компанії на концерті вінницького гурту "Очеретяний кіт".

"Коти" презентують нові пісні і їздять Україною від Сіверського Донця до Дунаю, від чумацької пісні до блюзу. Філософські тексти-роздуми під супровід справжнього подільського лаунжу проведуть вас від стану спостерігача у стан відчуття.

3

Де: віскі-паб "Старий пес", пл. Міцкевича, 4.

Коли: 24 листопада, 20:00.

Ціна: безкоштовно.

 

Театр

Цими вихідними Франківський драмтеатр пропонує дві життєві вистави.

Сьогодні на великій сцені драмтеатру глядачі зможуть побачити притчу "Готель двох світів" – сценічну візію Ореста Пастуха за мотивами п'єси Е.-Е. Шмідта.

Пам'ятаєте пісню про Готель "Каліфорнія" – готель-пастку, з якого неможливо виїхати за власним бажанням? Герої вистави потрапляють у схожу ситуацію. Готель двох світів щільно зачинить за ними двері, і з того моменту вони чекатимуть лише одного – виходу! Вони ніколи б не зустрілися в звичайному житті: хлопець-мажор, президент, прибиральниця, маг Раджапур і звичайна дівчина Лора. Тож чи вдасться їм розібратись, що насправді відбувається в "готелі"? Скільки часу має пройти, перш ніж вони зможуть його покинути? І що буде після того, як відкриються двері?

4

У неділю глядачам покажуть цьогорічну прем’єру – чудову трагікомедію про сімейні цінності "Чи падає влітку сніг" за мотивами п'єси Петра Гладіліна "Вийшов Янгол із туману". 

За сюжетом на дні народження головної героїні вона дізнається, що її два сини – бідний вчений та заможний бізнесмен – вже три роки ворогують між собою. Тому матір вдає із себе божевільну, щоб примирити синів.

Ця історія буде цікава усім, хто любить і цінує свою сім’ю. Вона (вистава) така, що хочеться взяти плед, каву, сісти і подивитися її, як гарне тепле сімейне кіно. Після неї хочеться подзвонити своїм близьким і сказати своїй мамі "Я тебе люблю".

5
Де: Франківський драмтеатр, вул. Незалежності, 42.

Коли: 24, 25 листопада, 18:00.

Ціна: 30-100 грн.

 

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: