fbpx

"Отець, дзвони до Шевченка": у Франківську пікетувальники вимагають від ПБС довести дорогу до Яблунова

Суспільство 11:30, 13.09, 2018

Пікетувальники прийшли до голови ОДА Олега Гончарука, аби дізнатися, коли заїде техніка і почнуться роботи.

Олег Гончарук повідомив, що 20 мільйонів на ремонт дороги Укравтодор погодив. Залишилося дочекатися, коли гроші поступлять на рахунок фірми ПБС. Але представник фірми каже, що ПБС зробить дорогу лише на 29 млн грн, пише Репортер.

"Є дві  пріоритетні дороги: дорога Делятин – Яблунів і ділянка в Болехові. Це дві першочергові дороги на 2019 рік, – говорить Гончарук. –  20 млн грн є, питання яких стояло в понеділок, є. Цього року ми впеше отримали фінансування з дорожнього фонду. Я зробив висновки, шоб це не повторилося".

Активісти кажуть, Гончарук мав приїхати з мокрою печаткою і сказати, коли фірма виїжджає з технікою.

Від фірми ПБС в ОДА говорив Роман Родзоняк, колишній керівник, який нині очолює ТзОВ "Скорзонера", кінцевим бенефіціарним власником якої, за даними платформи Уoucontrol, є Ігор Коломойський.

Він повідомив, що фірма виїде і зробить роботи на 29 млн грн – 9 із залишку та 20, які погодив Укравтодор. Каже, у фірми є борги, тому ПБС готова робити дорогу лише за наявні кошти.

Втім, активісти вимагають завершити перший шар дороги до Яблунова. Адже раніше у них була домовленість з Олександром Шевченком, що він знайде можливість вкласти і 30 млн в дорогу у борг:

"Якщо люди побачать, що всі дотримуються обіцянок, ми готові знову вийти і вибивати далі гроші. Але треба, щоб ви завершили перший шар дороги до Яблунова".

"Грошей ще немає на рахунку. Вони можуть надійти і в жовтні, і в грудні. Техніка вийде за два тижні, і ми зробимо на 29 млн грн. А решту – коли буде ресурс", – відповів на це Родзоняк.

На це одна активісток звернулася до лідера пікетувальників капелана Миколи Мединського: "Отець, дзвони до Шевченка".

Нагадаємо, у понеділок мешканці Надвірнянського району приїхали до обласної адміністрації. З ними зустрілися голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук та його заступниця Марія Савка. Пікетувальники з Делятина вимагали завершення ремонту дороги Яблунів – Делятин. Вони попередили: якщо до 16 години Гончарук не знайде коштів на ремонт, влаштують "майдан".

Гончарук під тиском людей погодився включити дорогу в перелік автошляхів, на які заявляв Укравтодору додаткове фінансування. Сам факт внесення в розпорядження пікетувальників не задовольнив  вони залишилися в ОДА, поки Гончарук в Києві затвердить 20 мільйонів на дорогу Яблунів – Делятин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: