fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Наша історія
  • "Оцифрований Франківськ": у мережі опублікували відео з відкриття Інституту нафти і газу та 25-річчя "визволення Прикарпаття". ВІДЕО

"Оцифрований Франківськ": у мережі опублікували відео з відкриття Інституту нафти і газу та 25-річчя "визволення Прикарпаття". ВІДЕО

Наша історія 10:41, 07.11, 2017

У новому випуску програми "Оцифрований Франківськ" показали два сюжети 1967 та 1969 років. У них увійшло чимало відеокадрів з різних локацій міста.

Перший сюжет 1967 року – це фрагмент з відеоматеріалу "Народження інституту" про відкриття нового Інституту нафти і газу, пише "Вежа". Цей сюжет ілюструє вулички міста та будівлі, зокрема і ті, у яких були розміщені корпуси навчального закладу. У відеоряді бачимо кам’яницю по сучасній вулиці Лепкого, де зараз розташований паспортний стіл, обласний театр (тепер обласна філармонія), теперішній стоматологічний корпус Медінституту біля вже неіснуючого скверика на "стометрівці", міську ратушу, вулицю Московську (тепер Бельведерську), будівлі на вул. Шевченка та інше.

Другий сюжет 1969 року – це фрагмент з відеоматеріалу, присвячений 25-річчю так званого "визволення Прикарпаття". На відео бачимо теперішній Вічевий майдан, де відбуваються показові танці від гуцульських колективів. Варто звернути увагу на цікаві лозунги на будівлях у центральній частині міста. В кадрі добре проглядається двоповерховий будинок, який до сьогоднішніх днів не зберігся. На його місці зараз побудована так звана в народі "переговорка" (ЦНАП). На фасаді поштамту розміщені стенди з радянськими діячами, що, як написано, "визволяли Прикарпаття". Далі на екрані бачимо будинок обкому партії (теперішній суд по вул. Грюндвальдській), чиновники кладуть квіти до пам’ятника Леніну, якраз тоді відзначали століття з дня його народження, а також вінки до скульптури матері з дітьми біля Вічного вогню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: