fbpx

"Оцифрований Франківськ": у мережі показали фізкультурний технікум та суботник за радянських часів. ВІДЕО

Наша історія 08:52, 17.11, 2017

До нового випуску програми "Оцифрований Франківськ" увійшло два сюжети: про масовий міський суботник 1969 року та святкування 30-річчя єдиного в Україні республіканського технікуму фізичної культури.

Перший сюжет за квітень 1969 року висвітлює масовий міський суботник, йдеться на сайті ТРК "Вежа". На відео видно чіткий транспарант з закликом: "Трудящі Івано-Франківська! 12 квітня – всі як один вийдемо на Ювілейний Комуністичний суботник!". У німому відеоряді фігурують працівники Івано-Франківського приладобудівного заводу "Геофізприлад", ветерани партії та жителі міста, які без особливого ентузіазму упорядковують грядки та клумби. В кадр потрапив сучасний Вічевий майдан, скверик біля нього, пасаж Гартенбергів, скверик Міцкевича, колишній піонерський парк ще з пам’ятником Лєніна (тепер парк воїнів-інтернаціоналістів) та інші вулиці.

Друге відео "Республіканської студії телебачення" за 1970 рік висвітлює навчальний процес в єдиному в Україні республіканському технікумі фізичної культури, що в Івано-Франківську. Саме того року заклад відзначав своє 30-ліття. На відео бачимо заняття учнів на парах, тренування у спортзалі та купання у басейні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: