fbpx

"Оцифрований Франківськ": у мережі показали першу відправку потяга "Червона рута". ВІДЕО

Наша історія 16:54, 04.12, 2017

До випуску програми "Оцифрований Франківськ" увійшло три сюжети: студенти Інституту нафти і газу, осінній ярмарок (1971) та перша відправка потяга "Червона рута" (1972).

Перший сюжет кіножурналу "Радянська Україна" за 1971 р. під назвою "Трудовий крок п’ятирічки. Їм підкоряти глибини". Студенти Івано-Франківського інституту нафти і газу на заняттях, під час зустрічі з першим секретарем Івано-Франківського обкому КПУ В. Ф. Добриком, на виробничій практиці. Будівництво нових корпусів інституту, йдеться на ТРК "Вежа".

Друге німе відео "Республіканської студії телебачення" за 1971 рік під назвою "Ярмарок "Золота осінь". Сюжет про традиційний ярмарок районів області, що відбувався щороку восени на околиці Івано-Франківська. Торгівля на ярмарку. Живий куточок з опудалом ведмедя і оленя. Корчма. Магазин сувенірів Гуцульщини.

Третій, унікальний сюжет під назвою "Новий поїзд". Відправка першого дизель-поїзда, що отримав народну назву "Червона рута", з франківського вокзалу. Потяг курсуватиме за маршрутом Івано-Франківськ – Коломия. Бачимо перших пасажирів та пейзажі з вікна поїзда.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: