fbpx

"Оцифрований Франківськ": у мережі показали, як молодий Степан Пушик разом з Богданом Юрківим пишуть пісню. ВІДЕО

Наша історія 14:48, 28.11, 2017

До випуску програми "Оцифрований Франківськ" увійшло три сюжети за 1971 рік: розбудова Набережної, Степан Пушик і "Смерічка" та обласний театр.

Перший сюжет Республіканської студії телебачення під назвою "Бригадир будівельників". Демонструється спорудження району Набережної. В кадрі бачимо новобудови та нові квартали. Бригада будівельника, делегата XXІV з’їзду КПРС М. О. Назарка на спорудженні житлового будинку. Також бачимо вулицю Галицьку, зокрема універсам "Кооператор", передає ТРК "Вежа".

Друге відео має назву "Ансамбль “Смерічка” виконує пісню “Росинка”" і є сюжетом грудневого випуску кіножурналу "Радянська Україна". У ролику показано відомого у місті письменника Степана Пушика та композитора Богдана Юрківа в процесі створення пісні "Росинка". Композицію виконують дівчата з вокального ансамблю "Смерічка".

Сьогодні наш місцевий театр є досить популярним. А яким він був колись, коли ще розміщувався у приміщенні сучасної обласної філармонії? Про це дивимось у сюжеті під назвою "Відкриття театрального сезону". Бачимо урочистості з нагоди відкриття чергового сезону Івано-Франківського музично-драматичного театру. Виступають головний режисер, заслужений артист УРСР В. Є. Смоляк, професор Івано-Франківського інституту нафти і газу Н. Х. Білоус. На сцені виступають козаки – це фрагмент вистави "Страшна помста" за однойменною повістю М. В. Гоголя.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: