fbpx

"Оцифрований Франківськ": у мережі з'явилося відео травневої маніфестації 1959 року та виставки підприємств у парку. ВІДЕО

Наша історія 17:28, 29.09, 2017

Два сюжети 1959 року увійшли до нового випуску програми "Оцифрований Франківськ”.

Відео з парадом з нагоди дня трудящих – 1 травня 1959 року відзняте для травневого випуску кіножурналу "Радянська Україна", передає ТРК "Вежа".

Ролик є фрагментом кількахвилинного відео про тематичні паради у різних містах Радянського Союзу. Він демонструє таку маніфестацію у центрі радянського Прикарпаття. Дійство традиційно відбувається на вулиці Грюндвальдській, де розміщався головний обком партії. Крокують трудящі, представники колгоспного селянства – доярки. Ну і який же парад у Станіславі без танців гуцулів?

Проте є досить оригінальний момент. Колона несе велику штучну квітку, яка раптом розкривається, і з неї вилазить маленька дівчинка. В цей час крокуючі відпускають з рук у небо живих голубів.

Друге відео 1959 р. має назву "Огляд трудових досягнень". Сюжет зроблений для чергового випуску кіножурналу "Радянська Україна". Ролик демонструє виставку передового досвіду в народному господарстві радянського Прикарпаття. Захід відбувається на території сьогоднішнього парку ім. Т. Шевченка. В кадрі бачимо обласних чиновників, керівників колгоспів, нафтовиків та звичайних доярок. Окремо демонструють павільйони з меблями.
Свято не було б святом без виступів учасників художньої самодіяльності. Тому традиційно для відвідувачів та глядачів виставки виступають гуцульські ансамблі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: