fbpx

"Оцифрований Франківськ": у мережі з'явилося відео з курсантами міліції 1966 року, які затримують злодія. ВІДЕО

Наша історія 17:55, 26.10, 2017

До чергового випуску програми "Оцифрований Франківськ" увійшло два епізоди старого міста: театр тіней в садку 1963 року та курсанти франківської міліції 1966 року.

Перший сюжет за грудень 1963 р. кіножурналу "Піонерія" має назву "Сторінка дошкільника. Світло і тінь". Івано-Франківськ, передає ТРК "Вежа". Актори дитячого театру тіней показують вихованцям дитячого садка № 14 казку "Колобок" (тепер садок "Сонечко" вулиця Короля Данила).

Нині у медіа багато висвітлюють діяльність нової молодої патрульної поліції. А як вправлялись у цій справі їхні попередники, молоді "мєнти" в 60-х? Другий сюжет – коротке відео кіножурналу "Молодь України" за липень 1966 року демонструє нам це. В сюжеті, що знятий із замахом на справжній блокбастер, бачимо постановочні кадри затримання міліцією квартирного злодія. Героями відео є курсанти-відмінники Матвєєв і Скударь. Також демонструється навчання франківських курсантів Школи міліції: робота з документами, заняття з боротьби та стрільби. Цікаво, що фоновою музикою в другій частині сюжету є джаз, який тодішня влада не дуже толерувала.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: