fbpx

"Оцифрований Франківськ": як у місті 100-річчя Стефаника відзначали. ВІДЕО

Наша історія 17:36, 01.12, 2017

Три відеосюжети за 1971 рік увійшло до випуску програми "Оцифрований Франківськ: Музей атеїзму, творчий вечір акторки Затварської та 100-річчя Стефаника.

Перший німий сюжет Республіканської студії телебачення демонструє відкриття в Івано-Франківську Музею історії релігії та атеїзму в приміщенні колишньої вірменської церкви (зараз так звана "голуба церква"). Бачимо урочисте перерізання стрічки, перших відвідувачів на екскурсії, експонати, йдеться на сайті ТРК "Вежа".

Друге відео Республіканської студії телебачення під назвою "Вшанування таланту" демонструє збори представників громадськості з нагоди 30-річчя творчої діяльності заслуженої артистки УРСР Оксани Затварської. Зал теперішньої обласної філармонії (колись це було приміщення Драмтеатру). Актрису вітає місцева влада та піонери.

Третє відео – це фрагмент фільму, присвяченого 100-річчю Василя Стефаника, в рамках кіножурналу "Радянська Україна". Відкриття пам’ятника Стефанику на Снятинщині. Урочисте засідання в Івано-Франківському педагогічному інституті ім. В. С. Стефаника. Промовці. Книги В. С. Стефаника. Серед учасників урочистостей – сини й онуки письменника. Піонери крокуюсь в сквері Міцкевича з нагоди свята.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: