fbpx

"Оцифрований Франківськ": як у місті запрацював аеропорт. ВІДЕО

Наша історія 16:14, 25.06, 2018

До чергового випуску програми "Оцифрований Франківськ" увійшло два сюжети. У відео 1962 року показано роботу нового аеропорту. Другий ролик – про життя інституту Нафти і Газу у 1974-75 роках.

Перший сюжет Львівської державної телерадіокомпанії за лютий 1962 р. має назву "Новий аеропорт міста Станіслав", йдеться на ТРК "Вежа".

Здано в експлуатацію нове приміщення аеропорту у Станіславі. До послуг пасажирів просторі світлі зали, кімнати для відпочинку. В службовий справах до Станіслава приїхала інженер Укрголовмісцевпрому тов. Білик (жінка за столом), яка відзначила кореспондентам, що їй дуже сподобався новий аеропорт. Гості аеропорту зустрілися з поетом Полікарпом Шабатиним (Шабатин читає вірші), який чекав на літак до Ужгорода. Перед польотом можна смачно перекусити у кафе аеропорту. Новий аеропорт може обслужити до 300 пасажирів на добу і перевезти до 10 тонн вантажу.

Друга кінохроніка – це нарізка відео 1974 та 1975 років з життя інституту Нафти і Газу. Бачимо тут центральний корпус вузу, відкриття бібліотеки та студентську спартакіаду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: