fbpx

Овечі очі та страусині яйця: чим у світі лікують похмілля

Стиль життя 21:01, 01.01, 2018

Видання Reader's Digest зібрало засоби від похмілля, яким надають перевагу в різних країнах світу.

Серед них є як звичні для нашого вуха і смакових рецепторів, наприклад, коктейль Кривава Мері або огірковий розсіл, але також зустрічаються абсолютно незвичайні поєднання продуктів і відверто дивні страви, пише "НВ".

Польща: Стакан огіркового розсолу

Ви більше не будете використовувати соління виключно для того, щоб зробити ідеальний сендвіч. Переконайтеся, що розсіл містить оцет, щоб допомогти придушити головний біль і полегшити дискомфорт, кажуть поляки. Деякі навіть тримають кисле молоко під рукою, щоб отримати такий же ефект. Видання рекомендує обмежитися розсолом.

 

Японія: Умебосі

Кілька цих квашених слив – помічник для великого числа японців, які випили занадто багато. (А вони добре розбираються, адже їхні діти найздоровіші в світі). Вважається, що умебосі покращують функціонування печінки і допомагають у травленні.

Фото: epochtimes.ru

Фото: epochtimes.ru

 

Великобританія: Молочний чортополох

Ця трава, багата антиоксидантами, також є однією з хитрощів, щоб вилікувати похмілля природним чином. Ефективність молочного будяка для захисту печінки від токсинів була підкріплена кількома дослідженнями. Флавоноїд сілімарин може бути ключовою речовиною в його екстракті, що допомагає вилікувати почуття похмілля. 

 

Канада: Канадський імбирний ель

Може, це прояв національної лояльності, але канадці стверджують, що ігристі напої, які вперше були придумані в їхній країні, творять чудеса зі шлунком. Однак в списку інгредієнтів напою немає згадок про сам імбир, який був би найбільш ймовірним джерелом ліків від похмілля. Тільки не пийте дуже багато: содова – це насправді погано для вас.

Фото: oede.by

Фото: oede.by

 

Америка: Кривава Мері

Томатний сік має найвищу концентрацію лікопіну (що робить помідори одним із найбільш здорових продуктів харчування), а селера містить відновлювальні вітаміни, які можуть полегшити біль. Пам'ятайте, однак, що "клин клином вибивають" – веселе правило, але набагато більш ефективним буде рецепт безалкогольної Діви Марії.

 

Монголія: Мариновані овечі очі

Ні, зір не підводить вас. Монголи, які страждають від похмілля, їдять (п'ють?) мариновані овечі очі в томатному соку, щоб отримати переваги лікопіну, які ми отримуємо з Кривавої Мері.

 

Перу: Лече де Тигре

Хоча це перекладається як "молоко тигра", в цьому напої немає жодних молочних продуктів. Цей соус використовується як основа для севіче і складається з соку лайма, цибулі, чилі, солі, перцю і соків з риби, яка маринується. Одна чарка напою повинна полегшити ваше похмілля. Але будьте обережні: це також потужний афродизіак.

Фото: miquiosco.com

Фото: miquiosco.com

 

Південна Африка: Омлет з яєць страуса

Це, безумовно, один із способів з'їсти більше яєць. Одне страусине яйце є еквівалентом 24 курячих. Сподіваємося, ви не настільки напилися вчора, що спробуєте з'їсти все це самостійно.

 

Німеччина: Katerfrühstück

П'яні німці їдять цей котячий сніданок, щоб полегшити грубий ранок після ночі дурощів, викликаних алкоголем. Він включає маринований оселедець, скибочки соління і кільця цибулі – сформовані в бутерброд або рулетик.

Фото: UNICUM.de

Фото: UNICUM.de

 

Мексика: Менудо

Є деякі мексиканські рецепти, які може приготувати кожен. Інші, як і менудо, вимагають більш досвідченого кухаря, тому що це суп, приготований з рубців, тобто коров'ячих шлунків. Якщо ви зможете витримати основний інгредієнт, основа з червоного перцю чилі простимулює ваші носові пазухи і прояснить голову.

 

Шотландія: Айрн-Брю

Віскі – головний алкогольний напій в Шотландії, але Айрн-Брю – ще один національний напій країни. Напій, що англійською звучить як "залізне пиво", ця помаранчева газована рідина дає вам кофеїновий поштовх, щоб витіснити похмілля. Кажуть, він трохи схожий на помаранчеві цукерки TicTac, а це ж смачно.

 

Хорватія: Бюрек

Це тісто більше схоже на закуску, ніж на десерт. Він наповнений яловичиною або сиром, тому поглинає алкоголь за допомогою смаків, які люблять всі.

Фото: Fine Dining Lovers

Фото: Fine Dining Lovers

 

Китай: Конгі

Конгі – популярна рисова каша і зручна їжа для не тільки з похмілля, але і для тих, хто відчуває себе погано через погодні умови. Страву легко ковтати, і вона поповнює рідину в організмі, заспокоюючи ваш шлунок.

 

Південна Корея: Хеджангук

Ця страва перекладається як "суп, щоб перемогти похмілля", або буквально "похмільний суп". Існують варіації рецепта по всій Південній Кореї, але основа – це капуста напа, соєва паста і кров буйвола, що згорнулася, яку також називають кров'яний пудинг. Не для людей зі слабкими нервами.

Фото: lovehwaseong.kr

Фото: lovehwaseong.kr

 

Норвегія: Лютефіск

Північні країни звертаються до лютефіска (сушена біла риба, оброблена лугом) для святкових обідів і щоразу, коли їм потрібен посталкогольний підйом. У процесі приготування виходить страва желеподібної консистенції.

 

Бангладеш: Кокосова вода

Нарешті засіб від похмілля, про який ви дійсно чули! Кокосова вода поповнює запас електролітів, які ви втратили в барі, і на 100% є натуральною. Порада для наступного разу: кокосова вода – відмінний спосіб не втрачати вологу в організмі, поки ви п'єте алкоголь.

 

Таїланд: Пад кі мао

Наскільки доречно, що ця страва буквально означає "п'яна локшина"? З рисової локшини, соєвого соусу, м'яса і/або морепродуктів, часнику і паростків квасолі, Пад кі мао обов'язково виведе вас з цієї похмільної паніки. Плюс можливість поїсти макаронів без докорів сумління!

Фото: Taste

Фото: Taste

 

Чехія: Утопенці

Мариновані корнішони і сосиски є основою чеського сніданку. "Утопенці" означає "потонулі люди", тому той, хто назвав цю страву, безумовно знав, хто буде її головним споживачем.

 

Румунія: Суп з рубця

Ще один супчик зі шлунків! Насправді, рубці є хорошим джерелом білка, а більш гострі інгредієнти страви (гострий перець, часник, оцет) відволікають увагу шлунка від алкоголю і дозволяють зосередитися на його іншому вмісті.

1

 

Сінгапур: Кая тост

Якщо ви вже вмієте готувати ідеальний тост, час навчитися готувати найкращий п'яний тост! Те, що робить Кая тост особливим, це його начинка: цукор, кокосове варення, яйця-пашот, листя пандана і масло. Ви, ймовірно, захочете його, навіть якщо не відчуваєте похмілля.

 

Данія: Reparationsbajer

Данці вважають, що ліки від занадто великої кількості алкоголю – це ще більше алкоголю. Отже, Reparationsbajer, або "пиво для відновлення". Якщо цей освіжаючий світлий ель не вилікує ваше похмілля, то принаймні ви випили ще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: