fbpx

Ознаки росту: у Франківську рієлтори прокачали професійний рівень і склали іспити

Суспільство 19:42, 02.02, 2018

Вперше в Івано-Франківську відбулися професійні сертифікаційні курси для рієлторів. Організувала навчання обласна Асоціація фахівців з нерухомості. Слухачі отримали додаткові знання, вдосконалили практичні навички та склали професійний іспит. Рівень спеціалістів підтверджений свідоцтвами та сертифікатами.

Нагадаємо, 35 рієлторських компаній Івано-Франківська долучилися до Асоціації фахівців з нерухомості України (АФНУ) і створили обласну організацію.

Під егідою АФНУ та з ініціативи обласної Асоціації фахівців з нерухомості Прикарпаття у Франківську пройшли 4-денні навчання для рієлторів. Участь у перших професійних сертифікаційних курсах взяли більш як тридцять спеціалістів  теперішні і майбутні учасники Асоціації.

“Узгоджувати практичні навички із найновішими знаннями у галузі – це потреба часу для представників нашого фаху. Законодавство змінюється досить часто, міняються тенденції на ринку нерухомості, виникають нові підходи до архітектури та менеджменту, є потреба у застосуванні ІТ-технологій – все це зумовлює потребу вчитися і професійно рости. Раніше ми їздили на навчання до інших міст. З утворенням обласної Асоціації фахівців з нерухомості отримали можливість проводити навчання у Франківську”,  каже Надія Левконович, учасниця АФНУ, засновниця і керівник агенції нерухомості, 15 років на ринку Франківська.

Програма навчань укладена Фондом держмайна України та Асоціацією фахівців з нерухомості. Досвідчені лектори серед іншого розповіли про організацію електронних торгів, новини юриспруденції та нотаріату, пояснили механізми шахрайських схем на ринку нерухомості. Один із навчальних днів присвятили архітектурній спадщині міста. Пов’язали тему історії архітектури та сучасних тенденцій в галузі із переплануванням, добудовами та іншими змінами в історичних будівлях.

“Кожне місто має свою специфіку. Неповторним наше місто робить його історичне минуле та архітектура. Ми запрошували читати лекції місцевих архітекторів саме тому, щоб використовувати знання про це у своїй роботі. Часто саме рієлтор у питаннях архітектурної спадщини є першим консультантом для клієнта, відтак – оберігає його від помилок. На етапі спілкування з клієнтами саме фахівець з нерухомості формує культуру ставлення до пам’яток у нашому місті. Тому ми повинні розуміти архітектурну та історичну цінність об’єктів нерухомості та вміти передавати це розуміння споживачу”,  розповідає про “кухню” фаху Надія Левконович.

Навчання завершилися іспитом. Спеціалісти, які успішно склали тести, отримали посвідчення на підтвердження професійного рівня.

“Іспит складали в тестовому режимі. На нього винесли певний перелік тем, які є основою професії рієлтора, її невід’ємною складовою. Питання були досить об’ємними треба було продемонструвати широкий кругозір і знання багатьох суміжних дисциплін, потрібних, щоби ми могли правильно і безпечно надавати рієлторську послугу”,  поділилася володарка “Свідоцтва”.

Учасники обласної Асоціації, які склали іспит, отримали “Свідоцтва”. Рієлтори, які приєдналися до навчань,  “Сертифікати”. Документи затверджені і зареєстровані у Фонді держмайна України.

“Фах рієлтора потребує володіння багатьма знаннями з царини суміжних професій. Це і психологія, і юриспруденція, і маркетинг, і мистецтво ведення переговорів, і знання соцмереж. Рієлтор – це, без перебільшення, людина-оркестр. Щоби майстерно грати музику, треба прокачувати кожен інструмент. Диригент – це наш клієнт, який купує чи продає. Щоби для диригента звучала найкраща музика, рієлтор повинен постійно вчитися”,  вдався до асоціацій Олександр Лахтіонов, керівник Івано-Франківського відділення АФНУ, засновник рієлторської компанії, яка вже 11 років працює на ринку Франківська.

Олександр Лахтіонов підкреслив, що одним із завдань Асоціації рієлторів є власне об’єднання задля професійного навчання.

“Ми запросили найкращих із найкращих лекторів. Бо розуміємо, що розвиток Асоціації залежить від професійного зростання кожного з її учасників. Наша мета – дати клієнту якісну послугу і показати, що на ринку багато музикантів, але серед них є справжні фахівці своєї справи. Свідоцтва та сертифікати про успішне закінчення курсів є свідченням того, що наші рієлтори мають відповідний високий рівень кваліфікації”,  зазначає керівник обласної Асоціації.

На 2018 рік Івано-Франківське обласне відділення АФНУ запланувало ще шість великих навчальних подій.

“Коли ми ставимо своїм завданням невпинний ріст учасників Асоціації, то маємо на увазі і професійний, і особистий рівень. Ми створюємо середовище, в якому франківські рієлтори отримають таку можливість”,  підсумував Олександ Лахтіонов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: