fbpx

Бахматюк офіційно подарував Палац Потоцьких місту – підписали договір

Суспільство 11:31, 14.11, 2017

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підписав з ТОВ "Карпатська нафтова компанія", що належить Олегу Бахматюку, договір пожертви про передачу Палацу Потоцьких у власність громади міста.

Про це Руслан Марцінків повідомив у мережі Фейсбук.

"Історичний момент – договір підписано. Палац Потоцьких офіційно у власності міста", – написав Марцінків.

 

Раніше передачу палацу Потоцьких у власність громади підтримали депутати Івано-Франківської міської ради.

Як писав КУРС, власником споруд на території Палацу Потоцьких була ТзОВ "Карпатська нафтова компанія" мільярдера з Прикарпаття Олега Бахматюка.

Що стосується землі, то вона в 2009 році перейшла з військової КЕЧ територіальній громаді Франківська. Приблизно тоді ж Олег Бахматюк тричі намагався передати палацовий комплекс франківській громаді, однак міська влада відмовлялася обтяжувати себе ветхою пам’яткою. На той час – пам’яткою історії та архітектури XVII-XVIII ст. місцевого значення. Такий статус "Комплекс палацу з брамами (т. зв. "Палац Потоцьких") вул. Шпитальна, 5" мав з 1963 року, відколи був внесений до Державного реєстру пам’яток УРСР.

На цей час статус пам’ятки місцевого значення цей комплекс уже втратив.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року ініціативна група "Палац Потоцьких – серце Івано-Франківська" створила благодійну організацію "Благодійний фонд "Комплекс палацу Станіслава Потоцького з брамами".

До фонду увійшли місцеві митці, вчені, юристи, архітектори, небайдужі підприємці, які заявили, що мають на меті у майбутньому перетворити Палац Потоцьких площею 1,4 га на потужний мистецький, культурний, науковий центр.

У лютому 2016 року Руслан Марцінків створив комісію з обстеження стану будівель комплексу Палацу Потоцьких.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: