fbpx

Папа Римський у різдвяному вітанні попросив миру для України

Суспільство 17:47, 25.12, 2018

Сьогодні опівдні Папа Франциск звернувся з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані з посланням до Рима та всього світу.

Папа Римський Франциск у традиційному різдвяному привітанні попросив миру для України, пише "Європейська правда" з посиланням на портал Vatican News.

"Нехай же Господь, Який народжується, принесе полегшення любій Україні, що з нетерпінням прагне наново повернути тривкий мир, який все ще запізнюється. Лише з миром, що шанує права кожного народу, країна зможе піднятися після зазнаних страждань та відновити гідні життєві умови для своїх громадян. Запевняю свою близькість християнським спільнотам цього регіону та молюся за те, щоб могли будуватись стосунки братерства та дружби", – заявив Папа Римський.

Також у своєму зверненні Папа згадав про Сирію, які побажав "віднайти братерство після цих довгих років війни".

"Нехай же міжнародна спільнота рішуче докладає зусилля задля політичного вирішення, яке б відклало набік поділи та окремі інтереси, щоби сирійський народ, а особливо ті, що були змушені залишити свою землю й шукати притулку деінде, змогли знову жити в мирі на своїй батьківщині",  наголосив він.
Крім того, Понтифік згадав про конфлікти у Ємені, ситуацію в Африці, на Корейському півострові, Венесуелі та Нікарагуа.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: