fbpx

Папа Римський визнав український Голодомор одним з найстрашніших геноцидів

Суспільство 20:30, 06.03, 2015

"Люди, які зазнали різанини і гоніння – як під час трьох найбільших геноцидів минулого століття вірмени, євреї та українці, – боролися за свою свободу", – зазначив Папа Римський Франциск.

Великі держави "вмили руки" під час Геноциду вірмен, бо знали набагато більше, ніж говорили: адже вони не говорили про те, що під час геноциду спокійно вмили руки.

Як передає Укрінформ з посиланням на DiarioArmenia, про це сказав Хорхе Маріо Бергольйо – нинішній Папа Римський Франциск – у книзі "Про небеса і про землю", виданій в 2010 р. разом з аргентинським рабином Абрахамом Скорса. Нещодавно книгу перевидали.

"У той час Османська імперія була могутньою, йшла світова війна, і світ дивився в інший бік", – написав тоді майбутній Папа в розділі "Про Голокост". 

У розділі "Про релігії" Папа Франциск зазначив, що в ХХст. великі держави зрівняли з землею міста і села, бо уявили себе богом. "Турки вчинили це відносно вірмен, німці – щодо євреїв, сталінські комуністи – щодо українців. Для вбивства людей вони використовували обговорення про божественні атрибути", – відзначив майбутній Папа. У розділі "Про комунізм і капіталізм" Хорхе Маріо Бергольйо зазначав: "Якщо людина, мріючи про рай, не бореться за свої права, вона дійсно перебуває під владою опіуму. Люди, які зазнали різанини і гоніння – як під час трьох найбільших геноцидів минулого століття вірмени, євреї та українці, – боролися за свою свободу". 

У книзі викладено погляди Папи Франциска на церкву, релігію, віру. Йдеться також про атеїзм, смерть, аборти, Голокост, гомосексуалізм та капіталізм.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: