fbpx

Парад замість роботи: Марцінків зібрав на площі комунальників і техніку, щоб довести, що вони існують

Суспільство 12:45, 16.11, 2016

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в оригінальний спосіб вирішив довести франківцям, які обурюються нерозчищеними від снігу вулицями і дворами, що комунальники і техніка в місті існують і працюють. Мер зібрав сотню комунальників з лопатами і техніку на неприбраній площі перед міськрадою на своєрідний парад.

На площу вивели понад сотню людей і пригнали два десятки одиниць техніки.

Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак розповів, що загалом у місті є 31 одиниця комунальної техніки.

"Наскільки доцільно робити таку показуху? Це не до мене!" – відповів Смушак на питання журналістки.

Він додав, що молодь не хоче працювати двірниками:

"Є проблема, це професія непрестижна. Люди відмовляються іти працювати навіть за 5 тисяч гривень. Мотивувати людей можна, надаючи їм пільги, можливо, і підняттям заробітної плати".

Він додав, що снігопад, який накрив місто з суботи на неділю, – це надзвичайна ситуація, і неможливо одразу почистити все ідеально. А вивозити сніг з цілого міста зараз недоцільно.

"Я зібрав вас на таку нараду, щоб порадитися, як прибрати наші вулиці. Я хочу вам подякувати, ви працювали, але десь не вистачає людей, техніки. У нас дуже багато скарг від мешканців зараз, тому треба порадитися, щоб зробити краще. Я вважаю, що ті, хто прибирають місто, мають радити, як це краще зробити",  звернувся до прибиральників за порадою міський голова Руслан Марцінків.

"Ми розуміємо, що треба докуповувати техніку. У нас проблема з тротуарами і прибудинковими територіями. У Муніципальній дорожній службі зарплати 5 тисяч гривень, але молодь все одно не хоче іти працювати. Я переконаний, що ми можемо зробити так, щоб місто прибиралося краще. Я не ставлю претензій до вас, ви працювали. Але нам треба прибирати краще", – виголошував мотиваційну промову мер.

1

Він додав, що вчора склали 160 приписів на підприємців, які не прибрали сніг біля своїх закладів. 

Після цього Руслан Марцінків закликав комунальників висловитися, щоб обговорити усі проблемні питання.

Двірники почали скаржитися на неправильно припарковані машини, через які неможливо "віником махнути", а також на людей, які викидають сміття з балконів, плюють соняшником на лавочках та кидають недопалки. 

"Я би порадила, аби з кожної служби вибрати по начальнику, перебрати у камізельку і дати до мене на практику на тиждень", – запропонувала жінка-двірник.

Колеги підтримали її та запропонували директору КП "Муніципальна дорожня компанія" Віталію Бурку долучитися до прибирання і завтра йти посипати мокрим піском дороги. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: