fbpx

Парк, школа, дитсадок, спорткомплекс і нова "стометрівка": Пасічну обіцяють змінити до невпізнання. ЕСКІЗИ

Суспільство 12:58, 02.02, 2018

Сьогодні у міськвиконкомі презентували концепцію розвитку території вздовж Бистриці Солотвинської в районі вулиць Хіміків – Целевича. Зміни обіцяють грандіозні.

За кілька років ця територія зміниться до невпізнання, сказав на презентації міський голова Руслан Марцінків. 

"Мікрорайон розвивається, збільшується кількість дітей. Тому виклики надзвичайно важливі – це будівництво нових шкіл, дитячих садочків, зон відпочинку",  сказав Марцінків.

Мер нагадав, що в місті вже 259,5 тисяч мешканців. Місто росте, і за 5-6 років сягне 300 тисяч населення. Тому потрібні нові садки і школи, бо деякі вже працюють у дві зміни. На Пасічній з'явиться чимало нових об'єктів: і парк, і "пасічнянська стометрівка", і спорткомплекс, і школа, і дитсадок, і навіть духовно-мистецький центр. 

"На моє переконання, ця зона має стати прикладом, як можна розвивати нові спортивно-освітні зони",  наголосив Марцінків.

В міському бюджеті на цей рік заклали 10 млн грн на розробку проектно-кошторисної документації. Почнуть з парку, каже Марцінків. Скільки точно потрібно буде грошей на проектування всієї зони, мер сказати поки не береться. 

Проектант Станіслав Ростовцев додав подробиць: "Концепція парку передбачає місця відпочинку від найменших до людей похилого віку. Будуть дитячі майданчики, скаледром, накриття, де можна сховатися від дощу. Центральним елементом парку буде лабіринт із живоплоту, у середині лабіринту планується розташувати невелику оглядову вежу. Передбачені міста для тихого відпочинку  лавки, столи для гри у шахи". 

Площа парку складе 3 гектари. 

На дамбі планується облаштувати три-чотири оглядові майданчики, звідки буде відкриватися панорама на річку Бистрицю, місто, зелені зони. Буде також великий комбінований спортивний майданчик для гри у футбол, волейбол, баскетбол.  

"Хочеться, щоб це був центр, де всі зможуть відпочити. Через декілька років, коли це реалізується, то буде ще одна окраса нашого міста. Я в цьому переконаний. Ще одна перевага, що тут можна творити, завжди краще починати роботу з нуля", – зазначив Марцінків.

Міський голова закликав архітекторів подавати пропозиції до проекту. 

Нагадаємо, вчора виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради підтримав проект рішення про надання дозволу на розроблення детального плану території для розміщення парку, будівництва церкви та закладів соціальної сфери (школи та дитячого садка) вздовж дамби ріки Бистриці Солотвинської в районі вул. Хіміків – Юліана Целевича.

Читайте також: Концепція на 40 мільйонів: що планують зробити з парком у Франківську

Замовником розроблення містобудівної документації буде Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини міської ради.

Проект рішення має затвердити сесія міської ради, яка пройде 15 лютого.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: