fbpx

Пароха церкви Святого Миколая у Тисмениці нагородили відзнакою "За жертовність і милосердя"

Суспільство 12:01, 12.12, 2015

Пароха церкви Святого Миколая у Тисмениці о. Володимира Гринишина нагороджено відзнакою "За жертовність і милосердя".

Нагороду вручили координатор військових капеланів о. Роман Залеський та голова громадської організації Народна Рада Прикарпаття Мирослав Римаренко 9 грудня 2015 року у храмі після ранкового богослужіння.

Володимир Гринишин двічі бував у "гарячій точці України" – на Сході, де за територіальну цілісність країни ведуться бойові дії з окупантом та терористичними угрупованнями. Їхав туди як капелан та в першу чергу як громадянин, небайдужий до долі країни.

Присутність духовного наставника там, в зоні проведення АТО, є необхідною, переконаний о. Володимир.

"Священик має бути зі своїми хлопцями (в зоні АТО), своїм народом. До цього він покликаний. І тому я вважаю своїм обов’язком час від часу, коли є можливість і є благословення від правлячої єпархії, бути із хлопцями", – стверджує капелан.

Він дякував за високу народну винагороду та найперше за молитви за його щасливе повернення додому, адже двічі повертався зі Сходу цілим та неушкодженим. 

Загалом, за словами військового капелана Івано-Франківської архиєпархії о. Романа Залеського, в області є 14 капеланів. Усі вони добровільно зголошувалися їхали в зону бойових дій для служіння в Збройних силах України та підтримки військових. Присутність духівників на фронті підсилює віру і бойовий дух захисників країни.

Володимир Гринишин та священики церкви Святого Миколая постійно благословляють на щасливу дорогу волонтерів, які відвозять зібрану жителями Тисмениччини допомогу на Схід країни. 

Довідково

Відзнака "ЗА ЖЕРТОВНІСТЬ І МИЛОСЕРДЯ" встановлена громадською організацією Народна Рада Прикарпаття. Її отримують військові капелани за духовне служіння в зоні війни на Сході України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: