fbpx

Партія "ВОЛЯ" виступає за 50% жінок у владі, – Дерев'янко

Політика 15:16, 20.02, 2019

Лідери партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко та Ольга Галабала провели зустріч з жінками – членами клубу Le Femme, з якими обговорили роль сучасної жінки в політичних процесах.

Кандидат в Президенти України від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко зазначив, що сьогодні в Україні на всіх рівнях влади скрізь домінують чоловіки.
"І це велике недопрацювання, бо ті жінки, які мають можливість і бажання щось робити, фактично не мають шансів пройти на відповідні рівні і приймати важливі рішення",  сказав Дерев’янко.
Він підкреслив, що у партії "ВОЛЯ" дуже багато жінок, в тому числі в місцевих радах, зокрема в Івано-Франківській облраді у фракції "ВОЛЯ" з 6 депутатів четверо жінок.
"Ми бачимо, що це дуже правильно і дуже круто, це наша сильна сторона. Ми проаналізували, що дуже часто фінансування скорочується саме у сферах, де є діти, жінки, у підтримці матерів-одиначок, багатодітних сімей, соціальних виплат тощо, і так робити неправильно, але чоловіки бачать все по-своєму. Як правило, жінки приймають рішення більш виважено. І ті речі, які ми хочемо впроваджувати, на мою думку, мають ухвалюватись чоловіками і жінками у рівному представництві",  підкреслив кандидат в Президенти.
Присутні жінки зауважили, що нині багато жінок виконують роль добувача, вони заробляють гроші, виховують при тому дітей, допомагають чоловікам і створюють затишок вдома. "За останні роки життя нас загартувало, ми дуже терплячі і працьовиті. Тому, справді, сьогодні роль жінки у суспільстві дуже важлива",  зазначили учасниці клубу Le Femme.
Керівниця фракції партії "ВОЛЯ" в Івано-Франківській облраді та засновниця громадського руху "Я можу" Ольга Галабала повідомила, що ООН проводила дослідження і опитала депутатів і депутаток, що найважливіше, на їхню думку, було зроблено ними.
"Чоловіки відповіли, що це інфраструктура, дороги, створені підприємства. Жінки  що покращилась якість води, повітря, освіта тощо. Це показує, що суспільні процеси, які вибудовують чоловіки і жінки при владі, є зовсім різними. Це зумовлено тим, що жінки стикаються з зовсім іншим комплексом питань, аніж чоловіки, вони живуть по-іншому  вони гуляють з дітьми, піклуються про батьків, взаємодіють з органами влади, ведуть дитину в лікарню, школу",  зазначила Галабала.
За її словами, це дослідження демонструє, що, якщо немає рівного представництва чоловіків і жінок у владі, відбувається порушення балансу, а коли є баланс  суспільство розвивається гармонійно.
"Є два підходи про роль жінки  феміністичний, з очевидними крайнощами, і підхід рівності, який теж не зовсім правильний, бо жінка не може бути рівна з чоловіком, вона слабша фізично, народжує дітей, більше часу з ними проводить. На нашу думку, правильним є підхід гармонії",  сказала Ольга Галабала.

Юрій Дерев’янко закликав активних жінок йти в політику, змінювати систему та відстоювати соціально важливі питання.

Нагадаємо, для реалізації принципів демократії і гармонії партія "ВОЛЯ" прийняла рішення формувати свої виборчі списки до Парламенту та місцевих рад на 50% з жінок та домагатиметься прийняття закону про 50% квоти для жінок у списках всіх політичних партій. Для цього стартували громадський рух "Я можу".

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: