fbpx

Партія "ВОЛЯ": "Затягнути пояси" мають олігархи, а не пересічні українці

Політика 14:44, 16.12, 2014

Зміни в країні не потрібно розпочинати з врізання соціальних виплат населенню. Новий бюджет не має завдати удару по найбідніших людях: освітянах, пенсіонерах та студентах.

Таку думку висловили партійці "ВОЛі" під час круглого столу на тему "Бюджет 2015 грабує українців", який відбувся в Івано-Франківську.

"Проект бюджету на 2015 рік пригнічує права близько 15 мільйонів українців. На нашу думку, цей проект бюджету сприяє соціальній напрузі серед населення. Ми вважаємо, що ухвалення Радою лише трьох законопроектів дозволить докорінно змінити ситуацію в країні. Перший – це Закон про трансфертне ціноутворення, другий  це питання, яке стосується запровадження тендерів при закупівлях для державних підприємств. А також це зміни до Закону, який стосується оподаткування надр. Мова, зокрема, йде про рентні платежі на нафту, на газ і залізну руду", – розповів член Івано-Франківського осередку партії "ВОЛЯ" Любомир Стринаглюк.

Як відзначив член партії "ВОЛЯ" Володимир Кушніренко, таке рішення партії "ВОЛЯ" є принциповим.

"Або Уряд шукає кошти для наповнення держбюджету у кишенях олігархів, або забирає їх з кишень простих українців, які і так, зважаючи на курс валют, знаходяться на межі виживання. Або ми зараз покажемо Києву власну позицію, або нас продовжуватимуть роздягати",  відзначив Кушніренко.

Свою думку про мінуси запропонованого Мінфіном проекту Держбюджету висловили чимало представників громадських організацій. Серед них керівник ГО "Спільними зусиллями" Віталій Мерінов. 

"Студенти дуже обурені такими владними ініціативами. Ті студенти, які добре навчаються і є основою нашої держави, виживають за рахунок стипендії. "Дякуючи" цьому державному бюджету, в Україні може бути наступний Майдан",  наголосив Віталій Мерінов.

В ході обговорення депутат Івано-Франківської обласної ради, представник партії "ВОЛЯ" Володимир Грабовецький наголосив на необхідності передачі владних повноважень з Києва на місця.

"Нам потрібно добитися того, щоб ця реформа децентралізації влади відбулася і щоб нам дали можливість тут, на місцях, не тільки мати обов’язки, а й механізми здійснення цих обов’язків. Місцевим громадам потрібні фінансові ресурси для вирішення соціальних проблем, які є сьогодні в області. А їх насправді дуже багато",  наголошує Володимир Грабовецький. 

На думку обласного депутата, цьогорічний проект бюджету з його вражаючим зменшенням соціальних виплат є відволіканням уваги суспільства від не менш гострих проблем. За словами Грабовецького, коаліція може навмисно не прийняти бюджет, щоби Уряд розпоряджався коштами в "ручному режимі".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: