fbpx

Парубій: Путін хоче провести масштабну воєнну операцію до 9 травня

Суспільство 16:23, 27.03, 2015

Перший віце-спікер Андрій Парубій заявляє, що Росія може спробувати провести широкомасштабне вторгнення найближчим часом, щоб, за задумом Путіна, завершити його до 9 травня.

Про цей Парубій розповів в інтерв'ю виданню Новое время.

"Зараз стягнуті величезні сили на кордони України з Росією. За багатьма даними, і це вже не секрет, на найближчі тижні зберігається високий ризик широкомасштабної військової операції", – сказав він.

"Вона має блискуче, як вважає Путін, пройти до 9 травня й продемонструвати міць російської армії",  сказав він. Тому нам треба не "якщо вони підуть на Маріуполь", а зараз. 

Тому, за його словами, тиск на США із приводу летальної зброї триває.

"Я в постійному контакті з Маккейном, який є одним з моторів процесу. Сподіваюся, буде позитивне рішення",  сказав Парубій.

При цьому, він вважає, що рано або пізно "Росія зазнає таких ударів, що ця імперія розпадеться, як розпався Радянський Союз".

"Росія слабша, ніж намагається здаватися з боку. Одного разу вона посиплеться так само, як у свій час посипався СРСР, як посипався, видалося, непереможний Янукович, оточений тисячами беркутівців. Думаю, приблизно так і закінчиться ця історія – швидко й зненацька для багатьох",  сказав він.

При цьому Парубій уточнив, що "Росія розвалиться не тому, що Україна поставила таку мету".

"А тому, що Путін кинув усю свою імперію на мету, яку не здатний перемогти – на Україну. І він не розуміє, чому він не може досягти цієї мети. Адже всі розуміють: пройшов рік, а Путін не може добитися свого. Я кажу це дуже відповідально як людина, яка мала доступ до головних джерел інформації, що стосується планів Путіна. Початковим планом Путіна був контроль над усією Україною",  сказав Парубій.

"У нас іде війна з однією з найбільших держав у світі, і ми змогли зупинити Путіна й не допустити захоплення вісьмох областей і перейти в контрнаступ і відтіснити на той невеликий шматочок, який сьогодні контролюють його бойовики. У Путіна багато підстав вважати, що його план по Україні зірваний",  додав він. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: