fbpx

Пасху Господню щоденно переживаємо, – владика Івано-Франківської архієпархії привітав вірян із Великоднем

Суспільство 08:22, 16.04, 2017

Пасхальним посланням архієреїв греко-католицької церкви – митрополита Володимира Війтишина та єпископа-помічника Йосафата Мощича – сьогодні завершуватимуть святкові богослужіння у Франківську та храмах єпархії.

Звертаючись до віруючих з нагоди Христового Воскресіння, єпископи наголошують, що не можна бути байдужим до проблем і викликів сьогодення. 

"Христос воскрес!

Воскресіння Христове є центром християнської віри, запорукою і запевненням нашого особистого воскресіння, найсвітлішим днем історії цілого людства та історії спасіння. "Христос, воскреснувши з мертвих, вже більше не вмирає: смерть над Ним більше не панує" (Рим. 6, 9). 

Пасха Господня є для кожного з нас не просто віддаленою історичною подією, але реальністю, яку щоденно переживаємо, як в особистому житті, так і в служінні Христової Церкви яка через Святі Таїнства, уприсутнює Пасхальне таїнство. 

Хоча Пасхальна радість наповнює наші серця, ми не можемо бути байдужі до складної ситуації сьогодення: страждань наших братів і сестер на Сході України, а також важких суспільних випробувань, з якими кожноденно зустрічаємося. Відповіддю на наші проблеми є сам Христос, який твердить: "…у світі страждатимете. Та бадьортеся! Я бо подолав світ!" (Ів. 16, 33). 

Воскресіння є найбільшою надією, запевненням, що наше швидкоплинне життя покликане до вищої реальності – вічної блаженної злуки з Богом. Саме ця правда має додавати нам терпеливості, мужності та наполегливості у повсякденному свідченні Воскреслого Господа нашими християнськими вчинками, особистою любов’ю та прощенням. 

Осяяні благодаттю та радістю Христового Воскресіння, несімо у свої власні домівки, місця праці, діяльності та відпочинку, незгасне світло Господньої любові та тепла. Обіймімо найбільш нужденних та відкинутих, потішмо засмучених: "…просвітімся торжеством, і одні одних обнімімо та скажімо: Браття! І тим, що ненавидять нас, простім все з Воскресінням!" (Стихира Канону Пасхальної Утрені)", – йдеться у вітанні Володимира Війтишина, архієпископа і митрополита Івано-Франківського та Йосафата Мощича, єпископа-помічника. 

Архієреї церкви адресно привітали з Воскресінням Христовим усіх воїнів, волонтерів та тих, хто щиро жертвує своє життя, здоров’я і зусилля заради довгоочікуваного миру на нашій землі: "Обіймаємо Вас батьківськими обіймами і благословляємо у Господі!"

"Вітаємо усіх наших вірних, нашу молодь і дітей, священнослужителів, богопосвячених осіб та семінаристів із Пасхальним торжеством. Нехай Воскреслий Христос наповнить Ваші серця своїм божественним миром! Нехай Пречиста Богородиця, сторіччя об’явлення Якої у Фатімі цьогоріч відзначає уся Вселенська Церква, – дарує кожному з нас дар правдивої і живої віри у Воскреслого Спасителя!

Благословення Господнє на вас, з Його благодаттю і чоловіколюб’ям, завжди, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь. Христос воскрес! Воістину воскрес!" – благословили всіх вірян. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: