fbpx

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет приїхав на Прикарпаття помолитися за мир

Стиль життя 11:06, 07.07, 2015

У рамках щорічного архіпастирського візиту та Всеукраїнської прощі у Хресто-Воздвиженському соборі Манявського монастиря на Прикарпаття прибув Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Зустрічали поважного гостя на межі Івано-Франківської та Тернопільської областей перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Басараб, голова Тлумацької райдержадміністрації Володимир Габурак, митрополит Івано-Франківський і Галицький Іосаф та представники духовенства.

За словами Святійшого Патріарха Київського і всієї Русі Філарета, під час відвідин Прикарпаття в день Різдва Іоана Предтечі під його проводом відбудеться Божественна Літургія у Манявському чоловічому монастирі. Молитимуться за відновлення миру в Україні, спілкуватимуться з представниками духовенства та зміцнюватимуть віру на території Манявського Скита тисячі людей з усієї України.

Під час візиту Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату завітав до храму Святого Архистратига Михаїла та Кафедрального Свято-Троїцького собору.

Спілкуючись із прихожанами храмів, Патріарх висловив думку, що в умовах сьогодення пріоритетним завданням священнослужителів усіх церков в Україні є щира молитва та повсякчасна допомога Українській армії та бійцям, які захищають рідну землю. А всеукраїнська хвиля благочинності українським бійцям, дітям, людям похилого віку свідчить про те, що у серцях українців живе справжня любов до ближніх.

"Коли воїн захищає свою сім’ю, державу, народ, він проявляє свою любов, – наголосив Святійший  Патріарх.  Ісус Христос сказав, що ніхто не має більшої любові, аніж той, хто душу свою віддасть за друзів".  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: