fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Патрони, гранату та пістолет: прикарпатці здають у поліцію незареєстровану зброю

Патрони, гранату та пістолет: прикарпатці здають у поліцію незареєстровану зброю

17:49, 07.09, 2017

Під час операції "Зброя і вибухівка" мешканці Прикарпаття можуть легалізувати незаконну зброю.

Вчора мешканка одного із сіл Коломийського району принесла до поліції предмети, ззовні схожі на патрони, в кількості 21 штук. Жінка запевнила правоохоронців, що знайшла їх випадково на сміттєзвалищі ще місяць тому. Спочатку знахідку, каже, зберігала вдома, а пізніше, щоб уникнути відповідальності, вирішила добровільно здати до поліції. Патрони вилучено та направлено на експертизу, інформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

34-річний мешканець Тисменицького району добровільно видав місцевим працівникам поліції предмети, ззовні схожі на патрони, корпус гранати Ф-1 з важелем і маркуванням та підривач ручної гранати, які зберігав у господарському приміщенні на території житлового будинку.

Крім того, вчора прикарпатські правоохоронці під час проведення профілактичної операції "Зброя та вибухівка" за місцем проживання 36-річного мешканця одного із сіл Снятинського району в ході раніше розпочатого кримінального провадження провели санкціонований обшук, в ході якого виявили та вилучили предмет, зовні схожий на пістолет типу "Зоракі-914S", із явними ознаками змін в конструкції, внесеними саморобним способом (викрученою втулкою пістолета), а також два предмети, схожі на боєприпаси до гвинтівки.

У мешканця Калуського району в ході проведення санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили один військовий гвинтівочний патрон з бронебійно-запалювальною кулею, 20 предметів з боєприпасами до нарізної вогнепальної зброї, спортивно-мисливськими малокаліберними патронами, які згідно з висновком експертизи є боєприпасами до вогнепальної зброї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: