fbpx

Патрульна поліція та учасники АТО просили міськраду не голосувати за створення КП "Муніципальна варта"

Суспільство 12:55, 08.07, 2016

Статут комунального підприємства "Муніципальна варта", яке планують створити в Івано-Франківську, не відповідає нормам чинного законодавства. На цьому під час засідання сесії міської ради наполягали голова Обласної спілки учасників АТО Тарас Шпук та заступник начальника патрульної поліції Івано-Франківська.

Тарас Шпук звернувся до міського голови з проханням відправити питання про створення КП "Муніципальна варта" на доопрацювання. Заступник начальника управління патрульної поліції Івано-Франківська  Олег Сердюк заявив, що ідея створення такого підприємства на часі, але статут, який пропонується, не відповідає нормам чинного законодавства.

"Наразі ця ідея доцільна і відповідає вимогам часу. Цей крок є логічним. Патрульна поліція тільки за, щоб нам допомагали. Але, на жаль, поліція до цього процесу долучилась тільки вчора, але ми виявили багато суперечностей з вимогами чинного законодавства. Наша позиція – відправити на доопрацювання. Зауваження суттєві, вони фактично змінюють всю структуру статуту",  зауважив Сердюк.

У відповідь начальник юридичного відділу міськради Надія Кедик зазначила, що проект рішення відповідає нормам чинного законодавства.

"Якихось порушень і щоб ми надавали якісь повноваження, які вони не могли б виконувати, – немає",  сказала Кедик.

Міський голова Руслан Марцінків закликав депутатів проголосувати за створення комунального підприємства, а учасникам АТО та патрульній поліції порекомендував підготувати свої зауваження та подати до юридичного відділу, щоб за потреби підтримати їх пізніше. Міська рада 26 голосами все-таки створила КП "Муніципальна варта".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: