fbpx

Патрульні закликають водіїв не паркуватись на місцях для інвалідів – штраф до 1700 гривень

Суспільство 13:29, 20.12, 2017

За два останні місяці патрульні оштрафували франківських водіїв на понад 42 тис. гривень за паркування на місцях для людей з інвалідністю.

Про це патрульні розповіли на сьогоднішній прес-конференції в Івано-Франківську.

26 жовтня набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю". З того часу франківські патрульні евакуювали 4 авто, склали 41 протокол, оштрафували водіїв на понад 42 тис. грн. 

Наразі сума штрафу становить 1020-1700 грн. Патрульні зазначають, що мають право евакуювати авто на штрафмайданчик, якщо на ньому немає наліпки, що водій – особа з інвалідністю, або в посвідченні водія це не зазначено.

На заході також були люди з інвалідністю, які користуються транспортними засобами. Вони зауважують, що часто вони не знаходять місця, де можна припаркуватись. Паркомісця для людей з інвалідністю займають трохи більшу площу для того, щоб людині були зручно пересісти в авто з візка. На звичайних паркомісцях виникають труднощі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: