fbpx

"Патрульних авто на вулицях міста стало менше", – Марцінків

Суспільство 10:01, 16.01, 2018

За спостереженнями міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа патрульних автомобілів на вулицях міста стало менше.

Про це Руслан Марцінків повідомив під час оперативної наради. Спостереження мера підтвердила заступник керівника патрульної поліції Івано-Франківська Яна Юносова.

“Сьогодні в Івано-Франківську на патрулювання вулиць міста виїхали 7 екіпажів патрульної поліції”, – сказала Юносова.

Вона додала, що на початку роботи патрульної поліції в Івано-Франківську на патрулювання виїжджали 19 екіпажів.

“Це проблема, бо відчутно зменшилась кількість патрульних у місті”,  сказав Марцінків.

Яна Юносова розповіла КУРСу, що це пов’язано із розширенням повноважень патрульної поліції, оскільки довелося частину людей спрямувати на інші ділянки роботи. Ще частина працівників пішла на підвищення чи перевелася на роботу до інших підрозділів правоохоронних органів.

Також зараз у порівнянні з першим півріччям роботи патрульної поліції працівники можуть йти у відпустки. Збільшилась кількість тих, хто бере лікарняні.

Проте зменшення кількості екіпажів патрульної поліції суттєво не вплинуло на тривалість прибуття поліцейських на місце виклику в Івано-Франківську, що зараз складає 8,14 хв.

“Поліцейські стали більш досвідчені, тому на прибуття та опрацювання викликів витрачають менше часу, ніж раніше”, – сказала Юносова.

Юносова нагадує, що зараз триває набір до патрульної поліції Івано-Франківська. Із запланованих 110 поліцейських уже відібрали 30. Набір триватиме до кінця січня, при потребі він буде продовжений.

Частина новобранців працюватимуть у патрульній поліції, інша у дорожній патрульній поліції, які забезпечуватимуть порядок на дорогах державного значення в області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: