fbpx

У Коломийському госпіталі ветеранів війни пацієнтів навчали різьбити. ВІДЕО

Стиль життя 14:27, 21.03, 2017

У Коломийському госпіталі ветеранів війни вчилися різьбити. Пацієнтів медичного закладу вже традиційно залучили до майстер-класу. Це черговий етап проекту арт-терапії "Музей у госпіталі", який започаткували співробітники науково-освітнього та відділу тканин Національного музею та Центр допомоги учасникам АТО.

Різьба по дереву – один із найдавніших видів народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, яким займаються як професійні майстри, так і майстри-самоуки. На зустрічі виявилося, що двоє з присутніх військових теж різьблять, інформує НТК

У госпіталі вже відбулося чотири майстер класи. Найбільше припало до душі воякам малювати на склі та ліпити з глини, тому такі зустрічі практикуватимуть частіше, кажуть організатори. А наприкінці року всі роботи зберуть на виставку.

Такі творчі зустрічі – це один зі способів реабілітації, кажуть у госпіталі. Називається арт-терапія. На практиці метод зарекомендував себе досить ефективно.

У госпіталі розповідають, що вже домовилися з Коломийським педагогічним коледжем про співпрацю. Зокрема, малюнки студентів прикрашатимуть стіни закладу, а творчі зустрічі та концерти допомагатимуть полегшити перебування у госпіталі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: