fbpx

Печеніжинська ОТГ пройшла у фінал проекту "Громада на мільйон". ВІДЕО

Стиль життя 11:26, 04.03, 2018

Сьогодні телеглядачі 1+1 побачили півфінал соціального бізнесово-розважального проекту "Громада на мільйон". За шанс потрапити до фіналу та поборотися за 1 мільйон гривень інвестицій від фонду WHISEF змагалися три об’єднані територіальні громади: Новопсковська, Бузька та Печеніжинська.

Вони отримали заключне бізнес-завдання від інвестора та ведучої проекту Ірини Озимок, в рамках якого їм необхідно було визначити, якого спеціаліста не вистачає громаді, та заохотити його і надалі працювати в ОТГ.

"Ми знаємо, що в українських селах є проблема відтоку кадрів. Кваліфіковані спеціалісти їдуть у міста, де кращі можливості для роботи та вища заробітна плата. Я вважаю, що це – одне з найскладніших завдань для громад. Їм потрібно не тільки заохотити спеціаліста лишитися у громаді, але і переконати нас, що саме ця ОТГ гідна того, щоб інвестувати в неї 1 мільйон гривень", – говорить Ірина Озимок.

Громада, яка не зможе залучити цінні кадри, залишить проект та перегони за інвестиційний транш. Так, Бузька громада зупинила свій вибір на лікареві-стоматологу, послуг якого потребують жителі регіону. Печеніжинська ОТГ прагне залучити фахівця з іноземних мов, який допоможе у розвитку бізнесу. Новопсковська громада обрала спеціаліста зі створення ОСББ, який покращить благоустрій регіону.

У Печеніжинську ОТГ фахівець з іноземних мов приїхала з чоловіком і дитиною. Фахівцю запропонували зарплату 5 тисяч гривень та декілька варіантів безкоштовного проживання.

Фахівці, яких обрала кожна громада-учасниця, провели з представниками громади одну добу, після чого вирішували, залишатися чи ні. Проект покинула Новопсковська громада, фахівець якої не з’явився наступного дня. Не підійшли умови роботи і спеціалісту в Печеніжинській ОТГ. Втім вона прийшла наступного дня і пообіцяла знайти собі заміну. Погодився залишитися фахівець у Бузькій ОТГ, яка разом з Печеніжинською прйшла у півфінал.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Вже у наступній програмі за результатами сезону громада-переможець отримає 1 мільйон гривень інвестицій від фонду WHISEF.

Як писав КУРС, перша програма "Громада на мільйон" вийшла в ефір 28 січня. Змагання за мільйон громади розпочали з встановлення рекорду України. У Печеніжинській ОТГ встановили рекорд України з масового виконання аркана.

У другому випуску "Громади на мільйон" Печеніжинська ОТГ здійснила мрію дітей-сиріт.

У третьому випуску програми у Печеніжинській ОТГ добували екологічну сіль та продавали її на столичному ринку.

В четвертому фермер з Печеніжинської ОТГ виграв квиток до Австрії для отримання європейського досвіду.

В останньому випуску Печеніжинська ОТГ найкраще справилася із завданням з організації туру вихідного дня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: